17.6 C
Herentals
dinsdag 29 september 2020

Schapen en gezinnen genieten van ‘Wollig Wandelen’

Zondagnamiddag is de herder met zijn 250 heideschapen vergezeld van een flink aantal families met kinderen verhuisd van Kessel-Heide naar het Fort van Kessel. De verhuis van de schapen gebeurde in aanwezigheid van gezinnen met kinderen. Ze werden vergast op een knap schouwspel.

Kan zwembad Nijlen toch opgeknapt worden

Er is mogelijk toch een oplossing voor het zwembad van Nijlen. Dat is al meer dan een jaar gesloten omdat de contstructie aangetast was door betonrot. Een gespecialiseerd architectenbureau dat de voorbije week een plaatsbezoek bracht aan het zwembad meent dat de betonrot kan aangepakt en hersteld worden. Het zwembad is daarna opnieuw goed voor 10 tot...

Marthe Truyen en Sanne Cant op EK wielrennen

Sanne Cant opwarming (in wereldkampioenentrui)
Marthe Truyen en Sanne Cant verdedigen woensdag en donderdag de kleuren van ons land en van de regio natuurlijk op het EK wielrennen in het Franse Plouay. Ze gaan beiden in hun leeftijdscategorie aan de slag in de wegrit. Marthe Truyen rijdt woensdag, Sanne Cant donderdag.

2 kinderen ontdekken springtuig in Soldatenbos

Twee kinderen hebben maandagmiddag tijdens hun spel in het Soldatenbos in Kessel een springtuig gevonden. Ze verwittigden de politie. De sloot een deel van het bos af en trommelde de ontmijningsdienst DOVO van het leger op. Die kwam ter plaatse en nam het springtuig mee. Het bleek om een oefenspringtuig te gaan. Er zat geen springstof in....

Honderden ooievaars zorgen voor stroomstoringen

Technici van netwerkbeheerder Elia hebben de oorzaak gevonden van de korte stroomstoringen die de regio Nijlen-Grobbendonk-Vorselaar de voorbije dagen hebben geteisterd. Die oorzaak ligt mogelijk in een grote groep ooievaars die in de hoogspanningsmasten neerstreken en waneer ze opvlogen met hun grote vleugels de hoogspanningsdraden raakten. De link werd gelegd toen een natuurliefhebber de ooievaars donderdag observeerde...

3 Cafés in Kessel opnieuw open

De 3 cafés in Kessel die gesloten waren omdat er een coronabesmetting was vastgesteld zijn opnieuw open. Eén van de uitbaters van de cafés had positief getest en omdat de klanten in de 3 cafés over de vloer kwamen, werden de drie cafés uit voorzorg gesloten. Alles is opnieuw veilig.

Verplichte reservatie voor Open fortendag Fort van Kessel

De Open fortendag op het Fort van Kessel van zondag 30 augustus kan doorgaan. De gidsen van het Fort van Kessel werkten samen met het gemeentebestuur het programma uit. Er moet gereserveerd worden via www.fortvankessel.be. Groepen vertrekken tussen 10 en 17u. Een wandeling duurt 1.5u. Groepen bestaan uit de bubbel van een gezin met tot max. 10...

Overzicht schade regenweer zondag (2)

De felle regenbuien met windstoten heeft in de regio Heist-op-den-Berg en Herenthout voor flink wat schade en wateroverlast gezorgd. In Herenthout liepen straten zoals de Molenstraat, de Markt, Vliegplein, straten in de Lievekenshoek volledig onder water. De Itegemsesteenweg werd afgesloten omdat er heel wat bomen op de weg gewaaid waren.

22-jarige dealer opgepakt bij drugsvangst

De politie van de zone Berlaar-Nijlen heeft woensdag bij een huiszoeking in een woning aan de Herenthoutseweg in Nijlen ruim 1 kg cannabis aangetroffen. Ook werd een precisieweegschaal en verpakkingsmateriaal gevonden. Er lag ook een hoeveel van 8.000 euro cash. De 22-jarige bewoner is opgepakt en verscheen voor de onderzoeksrechter. Die liet hem aanhouden.

Opmerkelijk veel coronabesmettingen in Kessel

In Kessel en Nijlen zijn nu al 4 cafés gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat is erg opmerkelijk. De voorbije week waren er immers 23 nieuwe besmettingen bijgekomen. De contactopsporing door o.m. de huisartsen draait er op volle toeren.  Circa 200 mensen werden al getraceerd op hun contacten.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS