3.3 C
Herentals
zondag 29 november 2020

Black Friday wordt Local Friday

In Nijlen zijn lokale ondernemers gestart met Local Friday, naar de gekende internationale koopjesvrijdag Black Friday. Elke vrijdag wordt er op de facebookpagina van Local Friday een andere horecazaak in de kijker gezet. Een initiatief dat gesmaakt wordt en ook in andere gemeenten in de regio navolging gaat krijgen.

Tamme cavia’s achtergelaten in Soldatenbos

In het Soldatenbos in Kessel ontdekten wandelaars 10 tamme cavia's. De diertjes zijn er door iemand achtergelaten. Tamme cavia's kunnen onmogelijk overleven in het wild. Een deel van de cavia's is al opnieuw gevangen.

Nijlen eert ondernemers

De gemeente Nijlen heeft zijn verdienstelijke ondernemers in de bloemen gezet. Dat gebeurde ter gelegenheid van de Dag van de Ondernemer. De prijs van Ondernemer van het jaar gaat naar Zakenkantoor Dens. De starter van het jaar is Schrijnwerkerij Steylaerts. De publieksprijs is voor Bakkerij Nadia.

Nijlen en Berlaar krijgen fietsbieb

De gemeentebesturen van Nijlen en Berlaar gaan samen een Fietsbieb inrichten. Die moet begin volgend jaar samen met het Buurtpunt openen in de Chirolokalen in de Kerkeblokken. In een Fietsbieb kunnen kinderen tot 12 jaar een tweedehandsfiets ontlenen. De gemeente Berlaar draagt voor 1/3 bij in de kosten.

Politie neemt meer dan 65 illegaal gevangen vogels in beslag

De politie heeft bij invallen bij hobbykwekers in Nijlen en Laakdal illegaal gevangen vogels aangetroffen. Het gaat om meer dan 65 vogels waaronder sijsjes, groenlingen en appelvinken. Deze vogels mogen bij wet niet gevangen worden. De vogels werden overgebracht naar het VOC Neteland in Herenthout. De vogelvangers mogen zich aan een zware geldboete verwachten.

Bib Nijlen sluit en werkt met afhaalpunt

Door het groot aantal coronabesmettingen in de gemeente Nijlen is beslist om de bib tot en met 13 december te sluiten. Lezers kunnen nog wel boekenpakketten samenstellen en afhalen.

Inbrekers verbrodden chiro-activiteit

dieven, inbraak
Inbrekers hebben zondag de activiteit van Chiro Jong Leven in Nijlen verbrod. Ze braken in het lokaal Sonneheem in. De buit bleef beperkt maar er is wel wat schade in het lokaal. Er werd een raam geforceerd en een binnendeur ingestampt.

Figuurtheater Propop brengt Holle Bolle Billy

Zondagnamiddag kan je in de Gildenzaal in Nijlen naar een voorstelling van figuurtheater Propop. Ze brengen om 15.30u de voorstelling 'Holle Bolle Billy'. De voorstelling gebeurt volledig coronaproof. Het is een ontroerende voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. Alle info voor reservaties vind je bij www.propop.be en nijlen.gezinsbond.be. foto:...

Doelpuntenfestival in Nijlen-Berlaar-Heikant

Nijlen en Berlaar-Heikant maakten er zaterdagavond een doelpuntenfestival van met 3-4 uitslag. Andere uitslagen: Betekom-Witgoor: 3-1, Diest-De Kempen: 1-1, Beringen-Racing Mechelen: 0-1, Wellen-Lille: 1-1.

PVDA krijgt geen toelating voor actie

De PVDA mag donderdag geen actie voeren voor het gemeentehuis in Nijlen. De partij wou met een actie aandacht vragen voor het geweld tegen vrouwen. Aanleiding is het in brand steken van een vrouw begin september door haar dronken Ierse vriend. De vrouw overleed deze week aan haar verwondingen. De actie was niet...

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS