18.9 C
Herentals
donderdag 18 juli 2019

Internationale Groene Vlag voor Kesselse Heide

De beheerders van het provinciaal domein Kesselse Heide in Kessel mogen de Internationale Groene Vlag uithangen. Dat is een erkenning voor het duurzaam beheer van het domein. De begrazing gebeurt er o.a. door schapen.  De Kesselse Heide is 1 van de 5 natuurgebieden in Vlaanderen die de erkenning krijgt.

Technisch defect spoorwegovergang zorgt voor files

Door een technische defect bleven de slagbomen aan de spoorwegovergangen in Nijlen langer naar beneden dan normaal. Dat zorgde voor heel wat files. De NMBS en Infrabel zitten verveeld met de zaak. Het is immers niet de eerste dat er aan de slagbomen een technisch probleem is.

Retrokoers in Kessel-Station

Dindsdagavond wordt door ex-profrenner Dirk De Wolf in Kessel-Station het startsein gegeven van de Retrokoers. De renners betwisten op retro-fietsen en in retro-kledij het Kampioenschap van Kessel. Aanvang: 19 tot 21.30u. Vertrek is aan café Torenven in Kessel-Station. Het parcours brengt de renners over 55 km langs de Torenvenstraat, de Vredestraat, Vogelzangstraat, Vaerestraat en Lindekensbaan.

Kinderen spelen speeltuin in

Tientallen kinderen uit Kessel hebben woensdag de nieuwe speeltuin in de Gasthuisstraat in Kessel ingespeeld. Ze kunnen er terecht op de houten speeltoestellen, een kabelbaan, klimrek, ... De speeltuin sluit aan op een speelbos.

Jef Vermeiren met 2.08m naar p.r. en goud

Atleet Jef Vermeiren (AC Herentals) heeft op het BK hoogspringen in Lebbeke met 2.08m een nieuw persoonlijk record gesprongen. Het leverde hem de gouden medaille en de titel van Belgisch kampioen bij de junioren op. Zijn volgende doel dit jaar wordt ongetwijfeld de 2.10m.

Koetsenparade Neteland afgelast door hitte

De organisatoren van de antieke koetsenparade hebben de rondrit van zondag door Nijlen en Berlaar afgelast. De hitte is niet ideaal voor de paarden. 28° is volgens Dierenwelzijn al oncomfortabel voor de paarden.

Levensloop Neteland in Beekpark in Nijlen

Dit weekend vindt in het Beekpark in Nijlen de eerste editie van Levensloop Neteland plaats. De opbrengst van de verschillende acties gaat naar de Stichting tegen Kanker. Er wordt gedurende 24 uren gewandeld en gelopen. De teams die deelnemen pakken elk uit met verschillende benefietacties voor het goede doel. Zaterdagnamiddag is er om 16u het startsein in...

Duo overvalt man in appartement

In de nacht van maandag op dinsdag is in een appartement in de Albertkanaalstraat in Nijlen een 24-jarige Nijlenaar overvallen. De man werd geslagen met een ijzeren staaf en met een mes in de rug gestoken. Hij kon de buren verwittigen en die verwittigden de politie. Het slachtoffer kon al verhoord worden. Hij kon een beschrijving geven...

Schepen verveeld met onkruid op Nijlens kerkhof

In Nijlen wordt met man en macht gewerkt aan het verwijderen van onkruid en overtollig gras op het kerkhof. De gemeente had een motoculteur gekocht maar die was nog niet geleverd. De regen en warmte deden het onkruid massaal groeien. Het gemeentebestuur zet nu een gehuurde motoculteur in. Tegen het eind van deze week of begin volgende...

Politie Nijlen-Berlaar controleert op slecht zichtbare huisnummers

De politie van de zone Nijlen-Berlaar is een actie voor herkenning van huisnummers gestart. Hulpdiensten die 's avonds moeten opereren hebben te vaak last van slecht zichtbare huisnummers en huisnummers die ze niet vinden. Bewoners met een slecht huisnummer worden bezocht en verwittigd. Wie zijn huisnummer in voorkomend geval niet aanpast of verheldert, riskeert op langere termijn een GAS-boete....

VOLG ONS

1,805FansLike
104VolgersVolg
38VolgersVolg
3AbonneesAbonneer

RECENT NIEUWS