18.9 C
Herentals
donderdag 18 juli 2019
Home Gemeente regio Mol

regio Mol

Nieuws uit Mol, Dessel, Meerhout,...

Kris Van Dijck (N-VA) is geen voorzitter Vlaams Parlement meer

De Desselse burgemeester Kris Van Dijck (N-VA) is geen tijdelijk voorzitter van het Vlaams Parlement meer. Na de zaak van het ongeval met dronkenschap kwam donderdag een dossier boven waarbij hij een callgirl uit Duffel uit de nesten hielp. Het dossier werd uitgebracht door P-Magazine. Van Dijck nam donderdagnamiddag ontslag als voorzitter. N-VA stelt vrijdagmiddag een nieuwe...

Kris Van Dijck betrapt op dronken rijden: “Ik zal het nooit meer doen”

Burgemeester Kris Van Dijck van Dessel slaat mea culpa. Hij werd na een botsing tegen een aanhangwagen betrapt op dronkenschap. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Van Dijck is tijdelijk voorzitter van het Vlaams Parlement. Hij stelt dat de politie correct handelde. Zo werd zijn rijbewijs gedurende 6 u ingetrokken. Van Dijck schaamt zich...

Villa uitgebrand in Mol

Zondagavond is er rond 18u brand uitgebroken in een villa aan de Turnhoutsebaan in Mol. De villa stond al enkele jaren leeg en werd regelmatig bezocht door krakers. De villa heeft een rieten dak en dat maakt het blussen voor de brandweer erg moeilijk.

Jongeman door arrestatieteam opgepakt voor collocatie

Woensdagavond is in Mol-Ezaart een jongeman opgepakt voor collocatie. De politie van de zone  Mol-Dessel-Balen kreeg daarvoor assistentie van het team Posa. De jongeman verschanstte zich met een luchtdrukpistool in een kamer maar werd er overmeesterd. Hij werd overgebracht naar een psychiatrische instelling.

Kirsten Flipkens uitgeschakeld in Wimbledon

De Molse Kirsten Flipkens is op het gras van Wimbledon uitgeschakeld in de 2e ronde. Ze verloor van Su-Wei-Hsieh (WTA 29) met 7-5 en 6-3.

Kirsten Flipkens naar 2e ronde Wimbledon

De Molse Kirsten Flipkens heeft zich geplaatst voor de 2e ronde van het tennistornooi op Wimbledon. Ze won met 6-1 en 6-3 van Jakupovic.

Jonge Britse vrouw verkracht na feestje SunParks

Een jonge Britse vrouw heeft bij de politie van de zone Mol-Balen klacht ingediend na een verkrachting. Ze was met een gezelschap na het afgelasten van het festival Vestiville naar een feestje geweest in het vakantiepark SunParks. Ze verbleef zelf niet op SunParks. De politie onderzoekt de zaak. Van de dader is er voorlopig geen spoor.

Kirsten Flipkens speelt dubbelfinale Eastbourne

De Molse tennisster Kirsten Flipkens speelt op het tornooi van Eastbourne de finale van het dubbelspel. In Eastbourne is de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands haar dubbelspelpartner. Ze wonnen in de halve finale van Olaru-Halep met 6-7, 6-2 en 10-8.

Vito organiseert infovergadering over aardbevingsrisico

Op donderdag 18 juli is er in de gebouwen van Vito in Mol een informatievergadering over het aardbevingsrisico door de proefboringen. Vorige zondag was er in de regio Mol en Dessel en lichte aardbeving van 2.1 op de Schaal van Richter. De inwoners vrezen nu toestanden zoals bij de bevingen door de aardgaswinning in Groningen. Bij het...

Agressieveling Zilvermeer krijgt werkstraf

Een dertiger uit Kampenhout kreeg van de rechter in Turnhout een werkstraf van 75 uur. Op 31 mei van vorig jaar ging hij aan het Zilvermeer door het lint. Hij eiste van zijn vriendin geld en toen die dat niet wou geven kreeg ze een kniestoot en meerdere slagen.

VOLG ONS

1,805FansLike
104VolgersVolg
38VolgersVolg
3AbonneesAbonneer

RECENT NIEUWS