14.4 C
Herentals
donderdag 1 oktober 2020

Lille

Nieuws uit Lille, Gierle, Poederlee en Wechelderzande

De Lilse Bergen pakt uit met Theater, Koers en Kerstmis aan het Water

Op de Lilse Bergen zitten de nieuwe uitbaters van de horeca niet stil. Ze pakken vanaf donderdag 24 september uit met Feest aan het Water. Daaronder vallen theater, koers, kerstsfeer, ... Op donderdag 24/9, vrijdag 25/9 en zaterdag 26/9 kan je naar Theater op het Water. Marleen Merckx en Anne-Mieke Ruyten brengen het stuk...

Politiekantoor bekogelt met lege fles wodca

De politie van de post Lille zoekt eventuele getuigen van een 'aanslag' met een lege fles wodca. Die werd naar het kantoor gegooid en beschadigde een ruit. Wie info heeft kan die kwijt via politie@lille.be of 014-88 20 70.

Inbraak containerpark Lille

dieven, inbraak
Het voorbije weekend is er ingebroken in het containerpark aan Achterstenhoek in Lille. Uit de eerste vaststellingen blijkt er maar weinig verdwenen te zijn. De dieven doorzochten ook de burelen. De dieven braken ook in bij een 2e bedrijf op Achterstenhoek. Daar stalen ze materiaal uit bestelwagens. Ze probeerden ook een bestelwagen te...

Stop op grote woonprojecten en bouw appartementen

Het gemeentebestuur van Lille legt een bouwstop in voor grote bouwprojecten. Tegen eind juni 2021 komt er een woonomgevingsplan waarin alle mogelijke sites in de gemeente worden vermeld waar er kan gebouwd worden. In het plan wordt rekening gehouden met de mobiliteit en de woonkwaliteit van de bewoners. Groenaanplant en speelmogelijkheden zijn daarbij van belang.

VC Poederlee – Noordstar

VC Poederlee en Noordstar spelen zaterdagavond een oefenmatch. Aanvang: 18u.

Kruispunt centrum Lille afgesloten

In de eerste schoolweek, de week van 31 augustus tot vrijdag 4 september wordt het kruispunt van Hoeksken met de Perdskerhofstraat in Lille afgesloten. Er wordt dan gewerkt aan nutsleidingen nodig bij de uitbreiding van het gemeentehuis. Het schoolverkeer wordt omgeleid.

Nog avondtickets De Lilse Bergen

De dagtickets voor het recreatiedomein De Lilse Bergen zijn al zeker tot woensdag 12 augustus uitverkocht. Wel zijn er nog avondtickets voor de periode tussen 19 en 21u beschikbaar. Reserveren verplicht!

Bosbrand snel geblust

De brandweer van Herentals moest maandagmiddag een beginnende bosbrand blussen aan de Herentalsesteenweg in Poederlee (Lille). De brand was snel geblust.

Politie sluit twee illegale slachtplaatsen en neemt schapen in beslag

De politie regio Turnhout heeft vrijdag 2 illegale slachtplaatsen gesloten. Er was één slachtplaats in Turnhout en 1 in een woning aan de Lichtaartsesteenweg in Poederlee. De politie nam het slachtafval en in Poederlee ook 40 schapen in beslag. Vrijdag begon het driedaags Offerfeest bij de moslims.

Gemeente Lille last jeugdkamp Chiro Kontich af

Verkeersbord gemeente Lille
Het gemeentebestuur van Lille heeft het jeugdkamp van de chiro Kontich afgelast. De verhoogde bezorgdheid rond corona en de verstrenging van de maatregelen zijn daarvan de oorzaak.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS