18.3 C
Herentals
donderdag 9 april 2020

Lille

Nieuws uit Lille, Gierle, Poederlee en Wechelderzande

Gemeente Lille kapt 38 dode bomen

Arbeiders van de groendienst van Lille zijn bezig met het kappen van 38 dode bomen. Die zijn vanbinnen rot en vormen een gevaar voor wandelaars. De bomen staan in de dreef tussen de Goordreef en de Oude Lillebaan in Gierle (Lille). De bomen worden vervangen door nieuwe bomen.

Nieuwe frituur ’t Duveltje opent in coronatijden

Woensdag heeft in het centrum van Wechelderzande (Lille) frituur 't Duveltje de deuren geopend. De frituur ligt naast café Den Toerist. Uitbaatster Katleen Wens moest de voorbije dagen haar frituur nog aanpassen aan de coronamaatregelen en o.a. plexiglas installeren.

Lille belt 1.000 alleenstaande zeventigplussers op

Medewerkers van de gemeente Lille bellen sinds deze week naar de circa 1.000 alleenstaande zeventigplussers in de gemeente. De medewerkers informeren naar de toestand van de zeventigplussers in deze coronaperiode en vragen hen of ze hulp nodig hebben. Eventuele vragen en noden worden doorgespeeld naar vrijwilligers van het platform Lille Helpt.

Bewoners verjagen dieven door lawaai te maken

Bewoners van een woning aan de Lichtaartseweg in Poederlee hebben zondagavond rond 22.20u inbrekers verjaagd. Ze hoorden gestommel en lawaai aan de deur en begonnen zelf lawaai te maken. Dat lukte, de dieven sloegen op de vlucht. De politie zette nog een speractie op maar kon de dieven niet terug vinden.

Politie sluit camping Siësta

De politie heeft vrijdag camping Siësta in Lille gesloten. 18 personen die op de camping verbleven staan op straat. Voor hen wordt een oplossing gezocht. Eerder deze week gingen ook camping De Lilse Bergen en De Brem door de coronamaatregelen dicht.

Inbrekers in loods

dieven, inbraak
Dieven hebben maandagnacht ingebroken in een magazijn op de Gierlebaan in Lille. In de loods stonden meubels en rommel. De omvang van de buit is niet gekend.

Zwaar ongeval in centrum Poederlee

Ziekenwagen, ambulance
In de nacht van vrijdag op zaterdag is rond 1.20u in het centrum van Poederlee een zwaar ongeval gebeurd. Een bestelwagen miste er een scherpe bocht en werd er in de flank gegrepen door een auto. De bestuurder van de wagen zat gekneld en moest door de hulpdiensten bevrijd worden. Hij werd zwaargewond naar het AZ Herentals...

Kort brandje in leegstaand café De Wissel

Vrijdagnamiddag heeft het kort gebrand in het leegstaand café De Wissel aan de Poederleeseweg in Lille. Vermoedelijk is door een kortsluiting brand ontstaan in het vals plafond. Een buurman hoorde een knal, ging kijken en verwittigde de brandweer. Die waren de vlammen snel meester. Niemand raakte gewond.

Veel volk op eerste Lilse buurtbabbel

Een honderdtal buurtbewoners van Molenpad in Gierle waren woensdagavond afgezakt naar de eerste Lilse buurtbabbel. Met dit project wil Lille de inwoners dichter bij mekaar brengen. Dat gebeurde in een gezellige sfeer bij een natje en een droogje. De buurtbewoners zegden al toe om in april opnieuw samen te komen en de ideeën voor hun buurt samen...

Aspiravi krijgt vergunning bouw 3 windturbines langs E34

Energiemaatschappij Aspiravi heeft van de deputatie van de provincie Antwerpen groen licht gekregen voor de bouw van 3 windturbines van 200m hoog langs de E34 in Lille. Ze maken deel uit van een windpark met 9 windmolens. In Lille komen ze aan Hemeldonk in Gierle en Karredongen in Lille. Het gemeentebestuur bespreekt donderdag op het schepencollege of ze in...

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS