18.9 C
Herentals
donderdag 18 juli 2019

Lille

Nieuws uit Lille, Gierle, Poederlee en Wechelderzande

KFC Lille hervat dinsdagavond trainingen

Trainer Kris De Backer blaast dinsdagavond voor KFC Lille verzamelen en start de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vrijdag 19 juli vertrekt het team op stage naar het Nederlandse Mierlo. Zondag 21 juli keert de ploeg terug. Op dinsdag 23 juli is er om 19u op het veld van Vosselaar een eerste oefenmatch.

The Hives toppen op Sjockfestival

Het 44e Sjockfestival is een voltreffer geworden. Duizenden fans genoten op de Poeyelhei in Gierle van de 44e editie van het festival. Andere toppers naast The Hives waren The All-star Weddingband, Flogging Molly en The Hellacopters.

Twee inbraken in Wechelderzande

Dieven hebben maandagmorgen op 2 plaatsen in Wechelderzande (Lille) geprobeerd in te breken. In een woning aan de Lindelaan forceerden ze een raam maar wekten ze de bewoners. Ze namen de vlucht. Even later konden ze wel inbreken in een woning aan de Vendelmanweg. Daar geraakten ze binnen via de veranda. Ze doorzochten de woning en stalen...

Bromfietser lichtgewond

In de Kloosterstraat in Gierle is bij een aanrijding een 17-jarige bromfietser lichtgewond geraakt. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Eén zwaar- en drie lichtgewonden in Lille

Bij een botsing tussen een auto en een bestelwagen zijn dinsdagochtend één zwaar- en drie lichtgewonden gevallen. Het ongeval gebeurde op de Wechelsebaan in Lille. De bestuurder van de wagen werd zwaargewond, in de bestelwagen vielen er 3 lichtgewonden.

VC Poederlee gewapend voor 3de provinciale

Na een topseizoen met liefst 141 doelpunten en een verdiende titel, wil VC Poederlee ook in 3de provinciale C een goed figuur slaan. “Het is onze ambitie om in deze sterke reeks in de linkerkolom te eindigen”, aldus voorzitter Marc Tegenbos, die in deze functie Joos Vandijck opvolgt. “Joos zet om gezondheidsredenen een stapje terug maar zal ons achter de schermen nog steunen”,...

Drie dagen dansfestival Sunrise op de Lilse Bergen

Vrijdag start op de Lilse Bergen het driedaagse dancefestival Sunrise. Lil' Kleine, Jebroer en Mark with a K. zorgen er voor een zomerse danssfeer.

Vechtpartij op De Lilse Bergen

Op het recreatiedomein De Lilse Bergen in Gierle raakten zondagnamiddag rond 17u een twintigtal bezoekers 'overhit'. Er ontstond een vechtpartij en de politie werd er bijgeroepen. Vermoedelijk ging het om een knokpartij tussen een groep Belgen en een groep allochtonen. Toen de politie arriveerde bleken de vechtersbazen al verdwenen. Ook een zoektocht op het domein en de...

Schitterende Heggeprocessie en openluchtviering

De Heggeprocessie in Poederlee beleefde zondagochtend een topeditie. De sacramentsprocessie trok van de kerk in Poederlee naar de Heggekapel. Daar werd een openluchtmis opgedragen. De vzw Hegge en de Landelijke Gilde beleefden een zonovergoten topeditie.

Ongeval op E34 ter hoogte van parking Gierle

Op de E34 richting Eindhoven is ter hoogte van de parking in Gierle een ongeval gebeurd. De linkerrijstrook is er versperd. Later meer details.

VOLG ONS

1,805FansLike
104VolgersVolg
38VolgersVolg
3AbonneesAbonneer

RECENT NIEUWS