9.7 C
Herentals
dinsdag 26 maart 2019
Home Gemeente regio Lier

regio Lier

Nieuws uit Lier, Ranst, Broechem, Zoersel, Malle...

Lierse Kempenzonen trekt naar leider Thes Sport

In de eerste amateurklasse trekt Lierse Kempenzonen naar het veld van leider Thes Sport. Lierse Kempenzonen wil de leider in eigen huis verrassen. Jasper Sols is geschorst. Augusto Da Silva en Nicolas Dumon zijn geblesseerd.

Arbeiders Van Hool verwerpen loonakkoord, te weinig om verder te staken

Liefst 56 % van de arbeiders bij autobusbouwer Van Hool heeft het loonakkoord van vorige week verworpen. Dat is echter te weinig om de staking verder te zetten. Daarvoor is immers een 2/3 meerderheid nodig. De vakbonden willen nu opnieuw met de werkgever samenzitten. Er wordt gevreesd voor spontane acties.

Dode bij botsing in Duffel

Ziekenwagen, ambulance
In Duffel is in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een botsing tussen 2 wagens 1 bestuurder om het leven gekomen. In de andere auto vielen er vier lichtgewonden. In de wagen zat een gezin dat net uit skivakantie terug keerde. Een verkeersdeskundige van het parket onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.

Vakbonden en directie busbouwer Van Hool bereiken ontwerpakkoord

Vakbonden en directie bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt hebben een ontwerpakkoord gesloten over het lopend loonsverschil. Details maken beide partijen nog niet bekend. Het ontwerpakkoord voorziet in een loonsverhoging en een bijkomende premie. De vakbonden gaan dan het akkoord aan de werknemers voorleggen. Een deel van de acties wordt opgeheven. De blokkade voor vrachtwagens aan de poorten van...

Cultuur je buur: Jeugdboekenmaand met thema Vrienden voor Altijd

Maart is jeugdboekenmaand. Dit jaar is het thema Vrienden voor Altijd. De 6- tot 13 jarigen van de Academie Lier maakten knappe kunstwerkjes. Die kan je nog tot 27 maart in de deelnemende bibliotheken van Lier, Lint, Zandhoven, Oostmalle, Westmalle, Ranst, Pulle, Boechout en Vremde gaan bekijken. foto's: Marina Van Camp/Academie Lier

Nieuwe moeizame onderhandelingen bij busbouwer Van Hool

Vakbonden en directie bij autobusbouwer Van Hool in Koningshooikt zijn opnieuw aan het onderhandelen over de loonkwestie in het bedrijf. De onderhandelingen verlopen moeizaam. De acties voor een beter loon duren nu al 3 weken. Vorige week werd daardoor al het bezoek van het koningspaar aan het bedrijf uitgesteld. In verschillende afdelingen werd het werk toen afwisselend neergelegd. Maandag...

Lierse Kempenzonen oefent tegen Turnhout

Lierse Kempenzonen heeft volgend weekend vrij en lastte daarom een oefenwedstrijd in. Donderdagavond wordt op het veld van KFC Oosterzonen geoefend tegen Turnhout. Aanvang: 20u.

Acties vakbonden in afdelingen busbouwer Van Hool blijven beperkt

De staking bij busbouwer Van Hool zorgt bij het bedrijf voor beperkte hinder. Dat blijkt uit de cijfers die het bedrijf aan onze redactie meedeelde. Met betrekking tot de aan de gang zijnde sociale actie bij het bedrijf registreerden het bedrijf volgende aan/afwezigheden. - De vakbonden plannen elke dag...

Auto tegen brugleuning brug Pulle op E313

Ziekenwagen, ambulance
De bestuurster van een wagen is dinsdagavond op de E313 in Pulle zwaargewond geraakt bij een kop-staartaanrijding. Ze ging met haar wagen over de kop en kwam tegen de brugleuning terecht. De vrouw zat gekneld en moest door de brandweer uit haar wagen bevrijd worden. Ze is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Richting Hasselt stond een lange file.

Ongeval verspert E34 richting Antwerpen in Zoersel

Woensdagmorgen gebeurde op de E34 richting Antwerpen, ter hoogte van Zoersel een ernstig ongeval. De E34 is volledig versperd. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt dat het verkeer richting Antwerpen omrijdt via Kasterlee, Geel-West en de E313.

VOLG ONS

1,687FansLike
104VolgersVolg
38VolgersVolg
3AbonneesAbonneer

RECENT NIEUWS