15.3 C
Herentals
maandag 16 september 2019
Home Gemeente Kasterlee

Kasterlee

Nieuws uit Kasterlee, Lichtaart en Tielen

Fanfarathon brengt 60.000 euro op

De Fanfarathon van zaterdag heeft al 60.000 euro opgebracht. De opbrengst werd overhandigd aan 2 goede doelen, nl. kinderkankerfondsen. De Fanfarathon is een project waarmee de fanfares van KLT twee jaar geleden startten en dat zoveel groter geworden is dan ze hadden durven dromen. Kasterlee, Lichtaart en Tielen zijn dorpen waar mensen sterk...

Dieven stelen 2 tractoren

Dieven hebben bij de firma Maes aan de Turnhoutsebaan in Kasterlee 2 tractoren gestolen. Een tractor was net hersteld, de andere wachtte op herstelling. De dieven konden met de tractoren door de omheining aan de achterkant van het bedrijf wegrijden. Vermoedelijk hebben ze de tractoren op een vrachtwagen geladen. De tractoren zijn elk circa 15.000 euro waard....

Bodemonderzoek bereidt fase 2 heraanleg De Met voor

Sinds vorige week zijn er rond de kerk en op enkele plaatsen in het centrum boringen en archeologische graafwerken bezig. Ze zijn de voorbode van fase 2 van de heraanleg van De Met in Kasterlee. Maandagavond was er voor de buurtbewoners een infovergadering. Daar kregen ze zicht op de plannen van de aannemer. Zo zal het marktplein...

Vrouw gewond bij aanrijding

Op de Tielensesteenweg in Lichtaart kwam het maandagochtend tot een kop-staartaanrijding. Een vrouw moest door de brandweer uit haar wagen bevrijd worden. Ze is naar het AZ Herentals gebracht.

Twee verdachten inbraken bestelwagens opgepakt

De politie heeft de voorbije nacht in Lichtaart 2 verdachten opgepakt voor de inbraken in bestelwagens. Ze stalen uit een bestelwagen aan de Herentalse Steeweg o.a. een barbecue. De politie onderzoekt of de 2 dieven in aanmerking komen voor de diefstallen uit andere bestelwagens in de regio.

Politie pakt computerdieven

Dieven stalen uit de schoolgebouwen van 3Master aan de Kempenstraat 8 laptops. Op basis van de camerabeelden konden 2 verdachten opgepakt worden. De laptops zijn terecht.

Zeven chauffeurs tegen lamp alcoholcontroles

In het kader van de Zomer-Bobcampagne werden in Kasterlee, Lille en Oud-Turnhout 540 chauffeurs aan een alcoholtest onderworpen. Zeven onder hen hadden teveel gedronken. Vijf van hen waren voor 3 uur hun rijbewijs kwijt, twee moesten zes uur zonder rijbewijs verder.

Partybussen maken mee succes Yesterdayland

De organisatoren van het festival Yesterdayland van zaterdag in Bobbejaanland in Lichtaart pakken ook dit jaar uit met de partybussen. Vanuit de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant worden festivalgangers veilig naar het festival in Bobbejaanland gebracht. Meer dan 30 bussen vol festivalgangers zorgen er mee voor dat er veilig kan gefeest worden op de afterparty's...

Yesterdayland 2019 wordt zomers feestje

'Walking on sunshine', meer moet dat op zaterdag 24 augustus niet zijn tijdens Yesterdayland 2019. In Bobbejaanland kan je op de verschillende podia genieten van de muziek uit de 60's, 70's en 80's. Going back in time noemen ze dat. De laatste tickets voor deze zonnige editie kan je bestellen via www.yesterdayland.be.

Beurtelings verkeer door werken

Deze week voert een aannemer op de Lichtaarsebaan in Kasterlee werken uit aan de elektriciteitsleidingen. De werken situeren zich tussen huisnummer 47 en 51. De baan is er afgesloten en het verkeer wordt er geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Het verkeer kan afwisselend passeren.

VOLG ONS

1,843FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
3AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS