14.4 C
Herentals
donderdag 1 oktober 2020
Home Gemeente Kasterlee

Kasterlee

Nieuws uit Kasterlee, Lichtaart en Tielen

Zaterdag BK zwaarste pompoen

Zaterdag 3 oktober start de Kastelse pompenmaand met de weging van de zwaarste pompoen. Dat gebeurt in het BK zwaarste pompoen. De weging gebeurt in de ruiterhal aan de Boekweitlaan in Kasterlee. Marc Vangeel wil er zichzelf opvolgen. Hij had vorig jaar de zwaarste pompoen met 1.016 kg en wil zichzelf opvolgen. In de ruiterhal zijn er...

Man uit Kasterlee en advocaat uit Westerlo opgepakt in drugsdossier

In het onderzoek in een drugszaak rond ex-rijkswachtbaas Willy Van Mechelen hebben speurders het voorbije weekend in Kasterlee Tom B. opgepakt. Hij verblijft normaal gezien in Marbella (Spanje) maar was nu naar ons land afgezakt voor het communiefeest van een kleinkind. De woning van Tom B. werd verzegeld. In de weide naast de woning stonden 6 pony's. Omdat...

Kaat Hannes gestopt als wielrenster

Kaat Hannes nam op het BK wielrennen voor dames afscheid als actief renster. Ze sukkelt met een hardnekkige liesblessure. Ze blijft wel in het wielrennen als ploegleidster bij het team van Doltcini-Corlyp Development Team. foto: archief

Defensie wil 100 para’s uit Tielen verhuizen naar Gavere

Defensie heeft plannen om 100 van de circa 500 para's van het 3de Bataljon Parchutisten uit Tielen naar Gavere te laten verhuizen. Ze moeten er een modelbataljon vormen dat extra jongeren naar het leger laat stromen.

Gemeente wil kermis opwaarderen

Het gemeentebestuur van Kasterlee wil de dorpskermis van Lichtaart opwaarderen. Iedereen van minstens 16 jaar oud kan creatieve ideeën indienen. Dat kan tot 1 november. Er is een budget van 2.500 euro voor een groot project en een budget van 1.500 euro voor een klein project. In januari worden de winnaars bekend gemaakt.

Kort brandje in schuur boederij

Donderdagmiddag heeft het rond 13.45u kort gebrand in een schuur van een boerderij aan Mazel in Tielen. De vlammen waren vermoedelijk ontstaan na slijpwerkzaamheden. De vlammen woedden kort in een hoek van de schuur. De vlammen sloegen even door de golfplaten van het dak. De brandweer van de zone Taxandria had het vuur snel onder controle. De...

2 chauffeurs gewond bij frontale botsing

Bij een frontale botsing op Pontfort, de weg tussen Retie en Kasterlee zijn maandagmiddag rond 11u 2 gewonden gevallen. Het gaat om de chauffeur van een vrachtwagen en van een personenwagen. Het ongeval gebeurde in de bocht ter hoogte van een zijstraat van de Hoeverdijk. De weg was een uur lang versperd.

Keeses Molen krijgt wieken terug

Beetje feest aan Keeses Molen langs de Geelsebaan in Kasterlee. De molen krijgt vandaag zijn wieken terug. Daarmee gaat de laatste fase van de restauratie van de molen in. De wieken worden nog afgesteld en daarna kan er geproefdraaid worden.

1 extra coronabesmetting in Herentals en Kasterlee

Dinsdag werden in het arrondissement Turnhout 5 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Er waren er 3 in Turnhout, en telkens & in Herentals en Kasterlee. In het arrondissement Mechelen waren er 13 gevallen. Zowel in Lier als in Heist-op-den-Berg is er telkens één besmetting vastgesteld.

Drie inzittenden tijdig uit brandende auto

Vrijdag is kort voor middernacht aan de Hoge Rielen in Tielen een auto van de baan geraakt. Hij belandde tegen een boom. De inzittenden, de chauffeur en zijn passagiers, konden zelf uit de wagen klimmen. Die vatte daarop vuur en brandde uit.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS