6.7 C
Herentals
vrijdag 27 november 2020
Home Gemeente Kasterlee

Kasterlee

Nieuws uit Kasterlee, Lichtaart en Tielen

Radio Lichtaart op Iedereen Beroemd

Fans van Radio Lichtaart kunnen deze week hun hart ophalen voor het wedervaren van Radio Lichtaart en zijn medewerkers. Een heerlijk en volks Lichtaarts vervolgverhaal!

DeMooiKasterleeKrant stopt

De opvolger van het weekblad De Postiljon, DeMooiKasterleeKrant stopt na drie succesvolle edities. Door de voortdurende coronapandemie is er geen economisch klimaat om advertenties te ronselen. Het blad is daardoor niet rendabel.

22-jarige wielertoerist kritiek na ongeval

Een 22-jarige wielertoerist is maandagmiddag bij het oversteken van de Retiesebaan in Kasterlee gegrepen door een auto. De fietser, een man uit Wommelgem werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Vier openbare toiletten in Kasterlee

Het gemeentebestuur van Kasterlee zet haar openbare toiletten in de kijker. Er zijn toiletten bij de kerkhoven in de Sint-Jozefstraat in Kasterlee en Pastoor Dergentstraat (Lichtaart), aan de Kabouterberg en aan de dagkapel naast de kerk in Tielen.

Crossduatlon Lichtaart afgelast

De organisatoren van de Crossduatlon Lichtaart, een organisatie op 8 november aan Floreal in Lichtaart, hebben hun manifestatie afgelast. De coronacrisis is hiervoor verantwoordelijk.

Fietser botst in bos met wandelaar

In de bossen naast de Herentalsesteenweg in Lichtaart gebeurde zondagvoormiddag rond 10.30u een botsing tussen een fietser en een wandelaar. De wandelaar, een 77-jarige man uit Olen werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. De fietser kwam er met de schrik vanaf.

Hel van Kasterlee sneuvelt door corona

De organisatoren van de Hel van Kasterlee, een zware winterduatlon, hebben beslist om de editie van 20 december te annuleren. De stijgende coronacijfers zijn daarvoor verantwoordelijk. Atleet Seppe Odeyn kon er dit jaar zijn vierde overwinning op rij behalen.

Wandelaars redden schaapje uit Kleine Nete

Wandelaars hebben zondagvoormiddag met vereende krachten een schaap uit de Kleine Nete in Lichtaart gered. Het schaapje kon uit zijn netelige positie gered worden nog voor de brandweer arriveerde.

Vrouw rijdt tegen brugpijler

Vrijdagavond is rond 20.45u een vrouw met haar wagen tegen een pijler van de brug onder de expressweg gereden. Dat gebeurde in de Beukenlaan in Lichtaart. De vrouw zat eerst gekneld in de wagen maar kon er later toch zelf uitgeraken. Ze is gewond naar het ziekenhuis gevoerd.

Oost-Vlaming heeft zwaarste pompoen van 1.024,5 kg

De Oost-Vlaming Mathias Willemyns heeft in Kasterlee het BK zwaarste pompoen gewonnen. Hij won met een pompoen van 1.024,5 kg. Willemyns troefde in Kasterlee 2 lokale pompoenkwekers af. Luc Vanheuckelom werd 2e met een pompoen van 925,5 kg. Herman Boons werd 3e met een pompoen van 978,5 kg.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS