9.7 C
Herentals
dinsdag 26 maart 2019
Home Gemeente Herselt

Herselt

Nieuws uit Herselt, Ramsel en Bergom

Herselt krijgt eigen fietsbieb

In de Kringwinkel van Herselt opent zaterdagvoormiddag met de Fietsbieb een nieuwe afdeling. Gezinnen kunnen er fietsjes ontlenen voor hun kinderen van -12 jaar. Ze betalen een jaarlijks lidgeld van 20 euro en nog eens 20 euro waarborg wanneer ze een fiets ontlenen.

Taverne Achter de Weyreldt in Herselt vernield door brand

Brandweer Westerlo (zone Kempen)
Een zware brand heeft de gekende taverne Achter de Weyreldt in Herselt vernield. De taverne werd uitgebaat door de zus van Sven Nys. Het achtergelegen gedeelte dat verhuurd werd, kon door de brandweer gered worden.

Gemeenteraad Herselt gaat digitaal

Vanaf 1 april gaan de gemeenteraad van Herselt en het AGB (Autonoom Gemeentebedrijf) volledig de digitale toer op. Het schepencollege werkt al sinds de aanstelling in januari papierloos. Door de maatregel hoopt het bestuur tijdens deze legislatuur toch circa 300.000 bladen papier minder te verbruiken. Het gemeentebestuur werkt zo ecologischer en het secretariaat van de gemeente wordt door de...

Cultuur je buur: ‘Boter bij de vis’ bij toneelkring Sint-Maarten

Speeldata 2019 in de Parochiezaal, Vest te Herselt: Vrijdagen: 15+22 maart & 05 april om 20u; Zaterdagen: 16+23+30 maart & 06 april om 20u Zondag 31 maart om 19.30 u De acteurs zijn: foto achteraan (vlnr): Kim Juré - Carin Van de Velde - Koen Nys - Frans Peeters – An De Herdt – Evy Van Hout - Kathleen Gielis. vooraan...

Koperdieven stelen 2 bakken koperafval bij schrootverwerkend bedrijf in Herselt

Bij een schroothandelaar in Herselt is het voorbije weekend een koperdiefstal gebeurd. De dieven geraakten vermoedelijk op het terrein via het terrein van de buren. Ze stalen 2 bakken koper. De diefstal werd maandagmorgen ontdekt.

Westerlo, Hulshout en Herselt richten Pamperbank op

In Westerlo, Hulshout en Herselt krijgen een pamperbank. In elke van deze gemeenten komt een inzamelpunt voor luiers. Wie thuis overschotjes heeft van niet-gebruikte luierpakketten kan die naar het inzamelpunt brengen. De ingezamelde luiers worden gesorteerd op maat en in ruilwinkel Mooi op de OCMW-site voor stempels gezet. Zo worden ze aangeboden aan gezinnen die ze echt nodig hebben....

Werkplaats ijzersmederij uitgebrand in Herselt

In een werkplaats van een ijzersmederij in de Neerstraat in Herselt heeft het maandagnamiddag fel gebrand. Brandweer Westerlo kreeg bijstand van andere korpsen. De schade is groot.

Eddy Dockx in The Mixx in Herselt

Waar: VTC De Mixx, Asbroek 1 te Herselt TeNToonstelling h-EDEN-daagse KUnSt van Eddy Dockx. Opening: 21 december 2018 20u Speciale onthulling van het grootste fluorescerende s-child-erij van de omstreken genaamd "GOoD viBRAtIoNs of tHE ART" met UV-belichting. Tentoonstelling: 22 december 2018 tem 10 maart 2019 (Ma tem zat: 9u tot 23u zon: 9u tot 17u) ...

Politie pakt 2 inbrekers in Herselt

Bij een controle heeft de politie dinsdagavond in Herselt 2 vermeende inbrekers opgepakt. Ze worden gelinkt aan een aantal inbraken in de regio. Het gaat om 2 Kosovaren. Ze verplaatsten zich in een wagen met Duitse nummerplaten.

28-jarige man uit Herselt misbruikt tienermeisje

Een 28-jarige jongeman uit Herselt riskeert 1 jaar celstraf voor het misbruik van een 15-jarig meisje. De man had zich op sociale media voorgedaan als een 19-jarige. Hij had seks met het meisje. Uitspraak op 12 februari.

VOLG ONS

1,687FansLike
104VolgersVolg
38VolgersVolg
3AbonneesAbonneer

RECENT NIEUWS