2.6 C
Herentals
zaterdag 17 november 2018
Home Gemeente Herselt

Herselt

Nieuws uit Herselt, Ramsel en Bergom

Kathleen Helsen wordt voor CD&V deputé bij de provincie

Kathleen Helsen uit Herselt wordt samen met Ludwig Caluwé deputé bij de provincie. Dat heeft de CD&V beslist. Helsen zit nu in de Vlaamse Regering o.a. in de Commissie Onderwijs. Peter Bellens uit Herentals had met 20.971 voorkeurstemmen beduidend meer stemmen dan de 12.279 van Kathleen Helsen. Bellens was deputé sinds 2011. Hij is voorzitter van cultuurhuis De Warande en...

Dierenbeul schiet katten neer in Varenwinkel

In Varenwinkel in Herselt heeft een dierenbeul een kat doodgeschoten en een andere kat zwaar verwond. Dat stelde de dierenarts vast. Het onderzoek loopt.

Inbraak in taverne en woning

Het voorbije weekend werd er ingebroken in een taverne langs de Provinciebaan in Herselt. Er werd geld gestolen. Inbrekers gooiden met een zware steen de ruit stuk van een woning aan de Boeretangstraat in Westerlo. Daar verdwenen er geld en juwelen.

Luc Peetermans haalt geen absolute meerderheid in Herselt

Burgemeester Luc Peetermans haalt in Herselt met de CD&V 10 zetels en zo geen absolute meerderheid. N-VA haalt 8 zetels, Groen heeft er 2. Mensen met Mensen haalt er 4 zetels. Luc Peetermans haalt 2049 voorkeurstemmen. Verschillende coalities zijn mogelijk.

Auto rijdt in tuin rond kerk Blauberg

ambulance, ziekenwagen (112)
De dorpskern van de Herseltse deelgemeente Blauberg werd zondagavond opgeschrikt door een bizar ongeval. Een bestuurder van een personenwagen miste een auto een bocht. Hij belandde in de tuin rond de kerk van Herselt. Een passagier in de wagen raakte gewond en werd overgebracht naar een ziekenhuis in Diest. Het plantsoen rond de kerk en enkele verkeersborden werden vernield....

Oplichter verkoopt minderwaardig werkmateriaal

In de regio Herselt/Westerlo is een oplichter actief. De man die zich verplaatst in een wagen met buitenlandse nummerplaat, verkoopt werkmateriaal voor kwaliteitsvol materiaal maar wanneer hij goederen levert, blijkt dit minderwaardig te zijn. Een bewoner uit de Harmoniestraat in Herselt werd zo opgelicht. De wagen van de man staat geseind. Politie Zuiderkempen waarschuwt.

Campagne 2018 (17) : Martine Peeters trekt kaart kinderboerderij Ollemanshoekje

CD&V moet in Herselt een vervanger vinden voor huidig schepen Martine Peeters. Ze was nu verantwoordelijk voor Jeugd en Milieu en zat al 12 jaar in het schepencollege. Haar werk op kinderboerderij Ollemanshoekje vraagt heel wat van haar tijd. Daardoor zet ze haar politieke carrière stop.

Bejaarde man met wagen in de gracht

ambulance, ziekenwagen (112)
Zondagavond reed rond 20u een bejaarde man met zijn wagen in een gracht langs de Diestsebaan in Herselt. De 70-jarige man werd gewond naar het ziekenhuis gevoerd.

Bromfietser gewond bij botsing met personenwagen

ambulance, ziekenwagen (112)
Op de Blaubergsesteenweg in Herselt botste een bromfietser met een personenwagen. De bromfietser raakte lichtgewond. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis in Diest gebracht.

Militair moet 6 maanden de cel in voor geweldpleging camping Herselt

De militair die in mei van dit jaar op camping Dry Eycken in Herselt zijn vriendin met een mes bedreigde moet 6 maand de cel in. Hij had zijn vriendin o.a. een mes op de keel gezet. De vrouw liep ook een wonde op in het aangezicht. Een vriend kreeg slaag met een motorhelm. De straf is een jaar...

VOLG ONS

1,554FansLike
104VolgersVolg
26VolgersVolg
3AbonneesAbonneer

RECENT NIEUWS