15.3 C
Herentals
maandag 16 september 2019
Home Gemeente Herselt

Herselt

Nieuws uit Herselt, Ramsel en Bergom

Auto in gracht in Herselt

Maandagochtend kwam een auto in de gracht terecht naast de Wolfdonkseweg in Herselt. Dat gebeurde ter hoogte van het kruispunt met de Gijmelsesteenweg. Een 23-jarige vrouw uit Herselt zat gekneld en ze moest door de brandweer bevrijd worden. Ze is naar een ziekenhuis in Diest gebracht.

(Ge)Varenwinkel start donderdagavond

Met een buurtdag start donderdagavond het driedaags festival (Ge)Varenwinkel. Het blues- en rootsfestival in het gehucht Varenwinkel in Herselt is al aan de 22e editie toe. De opbrengst van het festival gaat naar de vzw Els Smiley. Die vzw probeert het sociaal contact van langdurig zieke kinderen te bevorderen. Alle info vind je op www.gevarenwinkelfestival.be.

Vandaal vernielt wagen in Herselt

Vandalen hebben de voorbije dagen een blauwe Opel beklad met roze verf. Ze spoten ook schuim in de radiator van de wagen. De eigenares van de wagen heeft een vermoeden naar de dader. De politie onderzoekt de zaak.

Fietseling trekt door Herselt, Begijnendijk en Tremelo

Zondag 11/8 kan je weer deelnemen aan de Fietseling. Die brengt de fietser door Herselt, Begijnendijk en Tremelo. De fietser krijgt op zijn tocht een aantal toeristische trekpleisters te zien en naast het parcours en op de vertrekplaatsen is er heel wat animatie. Inschrijven en starten kan vanaf 7 u in Begijnendijk, Herselt, Ramsel en Tremelo. Er is...

88-jarige vrouw botst tegen kind en valt

Op de Kapelleweg in Ramsel botste dinsdagnamiddag rond 16.20u een vrouw van 88 jaar met haar fiets tegen een kind. Het kind bleef ongedeerd. De vrouw viel en werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraken in Herselt en Ramsel

In de Langendonkenstraat in Herselt konden dieven inbreken in een houten chalet. De omvang van de buit is niet gekend. In de Stationstraat in Ramsel geraakten ze binnen in een woning. Daar ging het alarm af en sloegen de dieven op de vlucht. Of ze buit konden maken is niet zeker.

Vandalen smijten 11 ramen in met appels

Aan Dorp in Herselt hebben vandalen in de nacht van maandag op dinsdag 11 ramen van de postorie ingegooid. Ze deden dat met appels die ze in de tuin hadden gevonden. De schade is groot.

Lierse Kempenzonen oefent tegen Herselt

Zaterdagavond speelt Lierse Kempenzonen een eerste oefenmatch in de nieuwe campagne. Op de terreinen in Oosterwijk wordt zaterdagavond om 19u Herselt partij gegeven.  Alle spelers krijgen 45' spelgelegenheid. Keukens Van Lommel wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor.

Beheerswerken Hertberg gestart

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) is op het Provinciaal groendomein Hertberg in Herselt gestart met beheerswerken. Deze beheerswerken gebeuren vooral in het westelijk deel van de bossen van Hertberg. Een deel van Hertberg is tijdens de werken afgesloten voor wandelaars en fietsers. Het publiek wordt met infopanelen en afspanningen met linten op de hoogte gehouden.

Inbrekers viseren bestelwagens met werkmateriaal

De voorbije dagen werden er op een aantal plaatsen in Hulshout, Houtvenne en Herselt werkmateriaal gestolen. De dieven gingen aan de haal met een aanhangwagen in de Vennekensstraat in Houtvenne. In de Kapelstraat in Hulshout braken ze een bestelwagen open. Ook daar verdween er werkmateriaal. Verder werd er nog ingebroken in een bestelwagen aan de Westmeerbeekseweg in...

VOLG ONS

1,843FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
3AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS