18.9 C
Herentals
donderdag 18 juli 2019

Tine Witvrouwen nieuwe directrice De Luchtballon

Tine Witvrouwen is vanaf 1 september de nieuwe directrice van kleuterschool De Luchtballon in de Zustertraat in Herenthout. Ze volgt er Arlette Van Eynde op die op pensioen gaat. Tine Witvrouwen verlaat daardoor de Herenthoutse politiek als raadslid voor de Gemeentebelangen (GBL). Ze wordt in de raad waarschijnlijk opgevolgd door haar partijgenoot Wim Van Looy.

Cafédagen Ellen Van Loy in ’t Molenhuis

In café 't Molenhuis in de Molenstraat in Herenthout kan je op vrijdag en zaterdag terecht voor de cafédagen van Ellen Van Loy. Vrijdagavond wordt er gestart om 18u.

Rutger Wouters wint koers in Herenthout

Rutger Wouters won woensdagavond de koers voor elite zonder contract en beloften in Herenthout. Thuisrijder Dietmar Ledegen reed gans de wedstrijd in de aanval. Hij finishte 4e.

Zaterdag is Roefeldag

De laatste zaterdag van juni wordt in heel wat gemeenten in de Kempen flink geroefeld. De kinderen worden ondergedompeld in de wereld van de volwassenen, mogen helpen waar het kan, ... Zowel in Herenthout als Grobbendonk doet de brandweer mee. In Herenthout tonen handelaars hun kinderhart, in Grobbendonk zwaaien de poorten van het...

Houten hondenhok brandt uit

Aan de Canadadreef in Herenthout is vrijdagmiddag een houten hondenhok uitgebrand. De brandweer van Herenthout beleefde donderdag al een drukke dag met 2 brandjes aan de Nijlensesteenweg en in de Pauwelstraat. Later moesten ze nog naar Binnenweide in Morkhoven om er een brandje aan een gasfles op een bbq te blussen. Vrijdag was er nog een incident...

Pompiers Herenthout zijn beginnend vuur te snel af

De pompiers van Herenthout beleefden donderdagnamiddag een drukke dag. Rond 13.30u moesten ze naar de Nijlensesteenweg in Herenthout. Daar hadden aan de vijver van het project Hooghuys rietstengels vuur gevat. Het euvel was snel geblust. Een uur later moest de brandweer van Herenthout naar de Pauwelstraat om er brandend boomschors te blussen.

Stoetersdorp wil clubhuis motorbendes weren

De raadsleden van het Stoetersdorp buigen zich volgende week over een politiereglement om de bouw van een clubhuis van motorbendes te verhinderen. Het politiereglement is zo streng dat clubhuizen eigenlijk onmogelijk worden. Eerder stemden de raadleden in Vorselaar al voor het reglement.

Vicky Leysen en Sarah Verbeeck prima in waterski

Vickey Leysen finishte bij de vrouwen in het waterski op een 2e plek in de F1 in Hasselt. De Grobbendonkse Sarah Verbeeck finishte 3e. Bij de mannen in de F1-klasse eindigde Frederic De Wachter uit Westerlo op de derde podiumplaats.

Kapellekesbos wordt buurtbos

‘Kapellekensbos’ wordt buurtbos Het bos aan Kapellekensboom is recent omgevormd tot buurtbos. Om de toegankelijkheid van dit nieuwe buurtbos aan te geven, heeft Bosgroep Zuiderkempen vzw twee infoborden geplaatst aan de ingangen van het bos. Een buurtbos wil zeggen dat het bos opengesteld is voor iedereen en er vrije toegang is voor wandelaars. Concreet betekent dit dat...

Summer Stoet Party moet stoetkas spijzen

Peer Stoet vzw pakt nu zaterdag uit met een soort van 'midsummerstoet'. De Summer Stoet Party brengt gans de dag in en rond GOC Ter Voncke in de Vonckstraat animatie, muziek, stoetcafé, lekkere pannenkoeken, ... De carnavalstoet beleefde dit jaar in maart een rampjaar met op beide zondagen slecht weer. De 2e stoetzondag moest door het stormweer in Vlaanderen...

VOLG ONS

1,805FansLike
104VolgersVolg
38VolgersVolg
3AbonneesAbonneer

RECENT NIEUWS