6.7 C
Herentals
vrijdag 27 november 2020

Zone 30 in gans centrum Herenthout

Vanaf vrijdag 27 november geldt in het centrum van Herenthout een maximumsnelheid van 30 km/u. De zone 30 van het handelscentrum sluit daarbij aan op de zone 30 van de schoolomgevingen. De maatregel kadert in het veiliger maken van het centrum voor fietsers en voetgangers en kadert in het project Verkeersveilige gemeente.

Witte blokken tractorsluis Zelle al verschoven

De tractorsluis op Zelle in Herenthout die sluipverkeer moet verhinderen tussen Herenthout en het industriegebied Klein Gent is al deels vernield. Enkele onverlaten hebben de witte blokken langs de kant in de berm gekieperd zodat ze met de wagen kunnen passeren. Mogelijk komen er nieuwe blokken die verankerd worden aan de elektriciteitspaal. Die kunnen dan niet meer...

Auto uitgebrand op Itegemsesteenweg in Herenthout

Op de Itegemsesteenweg in Herenthout is donderdagnamiddag een auto uitgebrand. Rond 16u kwam er rook vanonder de motorkap van een voertuig. De bestuurder kon zijn voertuig aan de kant zetten en veilig zijn voertuig verlaten. De auto vatte vuur en brandde uit. Tijdens de blussingswerken werd de Itegemsesteenweg een tijdje afgesloten. Niemand raakte gewond.

Dietmar Ledegen rijdt voor Telenet-Baloise-Lions

Dietmar Ledegen rijdt volgend seizoen voor de elite zonder contract bij Telenet-Baloise-Lions. Hij maakt de overstap van het Heist Cycling Team. Dietmar Ledegen blijft ook aan de slag als personal coach bij Energy Lab.

Concert Frank Van der Linden krijgt nieuwe datum

Het concert van Frank Van der Linden en De Mens in zaal Lux in Herenthout is al aan de vierde datum toe. Het coronavirus verzet het concert naar 5 juni 2021. De tickets blijven geldig. Ticketshouders worden over de nieuwe datum door organisator MinC verwittigd.

Files door tractorsluis op Zelle

De nieuw aan gelegde tractorsluis op Zelle in Herenthout die het sluipverkeer tussen het industrieterrein en Herenthout moet aanpakken heeft tijdens de eerste dagen zijn werk gedaan. Heel wat automobilisten zagen hun vertrouwde route doorgeknipt en moest zelfs teugkeren. Er stond dan ook een file. Fietsers kunnen nog wel passeren.

Werken Molenstraat-Hazenstraat

Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 november is het kruispunt Molenstraat-Hazenstraat in Herenthout versperd door werken in opdracht van Pidpa. Er is een plaatselijke omleiding voorzien.

Tractorsluis Zelle moet sluipverkeer weren

Op de landbouwweg van Zelle in Herenthout wordt er volgende week een tractorsluis opgebouwd. De tractorsluis moet het sluipverkeer tussen Herenthout en het industrieterrein Klein Gent in Herentals/Grobbendonk terugdringen. Fietsers kunnen nog wel naar hun werk fietsen.

Roger Dierckx (70) overleden

Dinsdag is voetbal- en trainersgrootheid Roger Dierckx (70) uit Herenthout overleden. Roger Dierckx was zelf een meer dan gewaardeerd voetballer en had ook een succesvolle trainerscarrière. Hij bracht mee structuur in de vernieuwde werking bij VC Herentals. De voetbalwereld is in rouw.

Alvarado wint EK veldrijden Rosmalen

Het EK veldrijden kreeg in Rosmalen een volledig Nederlands podium. De winst was voor Alvarado voor Worst en Brand. Sanne Cant eindigde 7e, Ellen Van Loy 10e. Loes Sels eindigde 12e. Zondag rijden de mannen hun EK.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS