8.9 C
Herentals
donderdag 25 februari 2021

Vandenbroucke ziet vrijdag geen echte versoepelingen

Minister Frank Vandenbroucke (Sp.a) ziet voor deze week vrijdag geen echte versoepelingen in de coronamaatregelen. De besmettingscijfers stijgen opnieuw, er is de gevaarlijke Britse variant, er zijn te weinig vaccins, ... de horeca, voetbalfans moeten mogelijk nog 3 weken wachten op echte versoepelingen. Charel Cambre goot het opnieuw in een treffende cartoon.

Ellen Van Loy start laatste keer in kleuren ploeg Sven Nys

Ellen Van Loy start zondagnamiddag in de Sluitingsprijs in Oostmalle in de  kleuren van het team van Sven Nys. Na 7 jaar verlaat ze het Baloise Trek Team om te gaan rijden voor het Vondelmolen CX-Team. Van Loy blijft nog zeker één seizoen actief in het veldrijden. Daarna bekijkt ze seizoen per seizoen...

Lentetemperaturen zetten paddentrek in gang

De heerlijke lentetemperaturen hebben de paddentrek in gang gezet. Op verschillende plaatsen zijn vrijwilligers dit weekend dan ook gestart met de paddenoverzet. Net zoals andere gemeentebesturen hadden arbeiders van de gemeente Herenthout eerder al de paddenranden geplaatst. Aan de Nijlensesteenweg in Herenthout waren vrijwilligers Julien en Ilse volop met...

Testresultaten Klim-Op waren toch anders

De testresultaten van leerkrachten en leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klim-Op in Herenthout waren dan toch ietwat anders dan eerst meegedeeld. Er waren eerst geen bijkomende besmettingen gevonden maar uiteindelijk bleken het er toch 10 te zijn. De quarantaine waarin iedereen zat/zit loopt tot en met zondag. Vanaf maandag 21 februari kan de school gewoon open gaan.

Koen Geukens begeleidt landing op Mars

Koen Geukens uit Herenthout zorgt donderdagavond vanaf 20.30u voor deskundige commentaar bij de landing van de Mars Rover Perseverance op de planeet Mars. Koen Geukens is educatief medewerker bij Volkssterrenwacht Urania in Hove. Bij de Volkssterrenwacht Urania nemen ze vanaf 20.30u de live-stream van NASA over. Een aanrader!

Lien Meeuwssen (20) krijgt prijs Universiteit Antwerpen

De Herenthoutse judoca Lien Meeuwssen (20) heeft op de Universiteit Antwerpen de prijs 'ere-doctor Francis Van Loon Award' ontvangen. Ze krijgt deze prijs voor haar verdienste en overwinningen op verschillende nationale en Europese kampioenschappen. Meeuwssen die les volgt aan de Topsportschool in Wilrijk mikt op de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

‘Het ga je goed allerliefste stoet’

Door corona is er geen carnavalstoet in Herenthout, het dorp met de oudste carnavalstoet in ons land. De Stoeters zoals de inwoners zichzelf terecht noemen vieren toch carnaval, in hun kot en op de sociale media. Op facebook verscheen en overlijdensbrief van de carnavalstoet. 'Met droefheid en een flinke kater nemen de Herenthoutse...

Voorlopig laatste schaatsdag

Zondag kan je nog schaatsen op natuurijs. Heeft zondagnacht weer flink gevrozen en het ijs blijft dik. Vanaf zondagmiddag gaat het wel dooien maar dat zal de schaatspret zondag niet drukken. foto's: Steve Smets/fb

‘En toen begon de zee te zingen’

Auteur Nele Baplu uit Herenthout heeft haar romandebuut afgeleverd. Ze schreef het boek 'En toen begon de zee te zingen'. Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel.

Geen bijkomende coronabesmettingen in Klim-Op

Er zijn geen bijkomende coronabesmettingen vastgesteld in de gemeenteschool Klim-Op in Herenthout. De corona- en quarantainemaatregelen worden er goed opgevolgd. Indien er deze week geen nieuwe besmettingen meer zijn loopt de quarantaine op zondag 14 februari af. Dat is goed nieuws voor de vrijetijdsactiviteiten die er tijdens de Krokusvakantie in de schoolgebouwen gepland stonden.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS