17.6 C
Herentals
dinsdag 29 september 2020
Home Gemeente Herentals

Herentals

Nieuws uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven

47 coronabesmettingen

In de arrondissementen Turnhout en Mechelen werden maandag 47 coronabesmettingen vastgesteld. In Turnhout waren er 22, in Mechelen 25. Enkele getallen per stad en gemeente: Heist-op-den-Berg en Nijlen 3, Lier 1, Turnhout 7, Geel 5, Lille 3, Herentals, Hoogstraten, Hulshout, Merkspals, Mol, Ravels en Beerse: 1.

Van Aert neemt rustpauze en herneemt in Gent-Wevelgem

Na zijn 2 zilveren medailles op het WK last Wout van Aert een rustpauze in. Hij herneemt pas in Gent-Wevelgem op zondag 11 oktober. Op zondag 18 oktober rijdt hij nog de Ronde van Vlaanderen. Op zondag 25 oktober sluit hij zijn wegseizoen af met Parijs-Roubaix. Eind november hervat hij het veldrijden.

Morkhovense 65+ worden bevraagd

Studenten van de hogeschool Thomas More gaan de bejaarde in Morkhoven bevragen. Het stadbestuur wil weten wat de noden en behoeften van de bejaarden zijn. Er worden 268 bezocht. De bejaarden onder de 80 jaar krijgen een vragenlijst toegestuurd die ze moeten invullen. Wie ouder is dan 80 krijgt bezoek en wordt zo bevraagd.

Ontgoocheling Van Aert maakt plaats voor terechte trots

Wout van Aert is terug in Herentals. De ontgoocheling van zijn 2 zilveren medailles op het voorbije WK in Imola heeft plaats gemaakt voor terechte trots. Van Aert beseft dat hij tweemaal op iemand botste die sterker was dan hem. Ook over Roglic, zijn ploegmaat bij Jumbo-Visma die zondag mee in de achtervolging zat, heeft hij geen...

66 nieuwe corona’s

In het arrondissement Turnhout zijn er zondag 34 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. In het arrondissement Mechelen waren er 32. Enkele cijfer: Mechelen 11, Lier 6, Nijlen 1, Hoogstraten 7 en Beerse 5, Grobbendonk en Lille 4. Geel, Herentals, Westerlo en Laakdal kregen er 1 besmetting bij.

Voorbereiding verfraaiing Zandstraat gestart

Maandag heeft een firma de verfraaiingselementen (bloembakken en zitelementen) in de Zandstraat in Herentals afgeleverd. De straat moet er binnenkort als een echte winkel-wandelstraat uitzien. foto's: Marcel Nelis/KempenNieuws.be

Bar Ernest sluit de deuren

Bar Ernest sluit de deuren. De openluchtbar op de Grote Markt in Herentals mocht nog de volgende 14 dagen tot en met zondag 11 oktober geopend zijn. De initiatiefnemers zeggen dat het de volgende 14 dagen slecht weer wordt en stoppen daarom nu al. Ze denken nu na over een eventuele winterbar.

Tom Janssens nieuwe keeperstrainer KSKS Herentals

Tom Janssens is de nieuwe keeperstrainer van SKS Herentals. Daarmee keert hij terug naar de club van zijn hart. Hij sloot er in 2010 zijn actieve carrière af. Tom Janssens verdedigde verder het doel bij FC Larum, KAC Olen, Linda Olen, VV Veerle, KFC Heultje, KFC Tielen, FC De Kempen, FC Diest en Leopoldsburg.

Zondag start criterium winterwandelingen

Zondag 4 oktober start het criterium van de winterwandelingen. Zowat elk weekend, kijk na voor de periode van de eindejaarsfeesten, kan je onder begeleiding van een gids gaan wandelen. Vertrek om 14.30u in een Herentalse horecazaak. Het programma van de wandelingen vind je in de editie oktober van de Stadskrant.

Geslaagde steunactie voor SISP India

In de Oxfam Wereldwinkel van Herentals kon je zondag de sociale projecten van de vereniging SISP steunen. Er waren afhaalgerechten en de kunstenaressen van Tabula Rasa verkochten zelfgemaakte kunstwerkjes. De actie verloopt verder via facebook. foto's: Marcel Nelis/KempenNieuws.be

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS