34.3 C
Herentals
zondag 9 augustus 2020
Home Gemeente Heist-op-den-Berg

Heist-op-den-Berg

Nieuws uit Heist-op-den-Berg, Hallaar, Booischot, Itegem, Wiekevorst, Schriek

Pro Heist zamelt speelgoed en schoolgerei in

Pro Heist start in Heist-op-den-Berg een inzamelactie van speelgoed en schoolgerei. Dat wordt geschonken aan kansarme gezinnen. Concreet wordt er gezocht naar nog bruikbaar speelgoed, schoolgerief met boekentassen, pennenzakken, passers, kaften, rekenmachines, bruikbare laptops. Wie iets wil wegschenken kan contact opnemen met giselevervoort@hotmail.com, gsm 0494-94 71 46.

Heistse Pijl kan eventueel op 12 september

De organisatoren van de wielerklassieker Heistse Pijl stellen 12 september als nieuwe datum voor hun koers voorop. De vorige data van 22 juni en 1 augustus werden door de coronaatregelen geannuleerd. De organisatoren hopen dat de coronamaatregelen tegen dan versoepeld zijn en dat ze zowel van de provincie als het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg groen licht krijgen.

40 Heistenaren protesteren tegen ingevoerde avondklok

40 Heistenaren hebben zaterdagavond in het centrum van Heist-op-den-Berg actie gevoerd tegen de avondklok. Ze wilden eerst protesteren tot 1u maar braken na overleg met de politie hun actie om 22.45u af. De betogers hadden de afstandsregels en het dragen van een mondmasker gerespecteerd.

Brandweer blust brandje bouwwerf

De brandweer moest vrijdagnamiddag een brandje op een werf aan de Itegemsesteenweg in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) blussen. De brand ontstond aan een bloembak waar ook bouwmaterialen lagen. De vlammen verspreidden zich snel en geraakten aan een houten tuinhuis. De brandweer van Heist-op-den-Berg en Herenthout konden voorkomen dat de vrijstaande woning geraakt werd.

Heistse rommelmarkt geannuleerd tot 31/8

De succesrijke Heistse rommelmarkt is geschrapt tot 31/8. De markt heeft een bovenlokaal karakter en lokt heel wat bezoekers uit de verre regio, ook van buiten de provincie Antwerpen. De maandagmarkt in de Bergstraat gaat wel door.

Brandgevaar in natuurgebieden: code geel

Vrijdag wordt het met 35° in onze regio ontzettend warm. Gecombineerd met de droogte is het brandgevaar in de natuur  opnieuw toegenomen. Er geldt code geel. Liefst geen vuur maken in de natuur!

Oud zwembad wordt afgebroken

Een aannemer start maandag met de afbraak van het oude zwembad in de Lostraat in Heist-op-den-Berg. Dat zwembad werd in 1969 gebouwd. Het zwembad was verouderd en voldeed niet meer aan de strenge eisen van een zwemcomplex. In de Lostraat in Heist-op-den-Berg werd een nieuw zwemcomplex Sportoase De Lo in gebruik genomen. Het...

Politie pakt 2 drugsdealers

De politie heeft in Booischot 2 drugsdealers opgepakt. Een 32-jarige man werd onderworpen aan een controle en in zijn rugzak vond de politie 137 gram cannabis. Bij naderzoek bleek de man samen met zijn vriendin cannabis, xtc en speed te dealen. De twee zijn aangehouden.

Heistse Pijl geannuleerd

Geen Heistse Pijl op zaterdag 1 augustus! De wedstrijd werd na overleg tussen de verschillende partijen, het gemeentebestuur/schepencollege en de organisatoren, geannuleerd. De veiligheid van de toeschouwers en renners is belangrijker dan de wedstrijd zelf. Voor heel wat renners betekent dat een flinke streep door de rekening. De organisatoren hadden al heel wat...

Oudste inwoner overleden

Heist-Goor heeft zaterdag afscheid genomen van Berta Vonckx. Met haar leeftijd van 106 jaar was ze de oudste inwoner van Heist-op-den-Berg. Tot haar overlijden woonde ze nog thuis in haar woning wonen. Berta Vonckx kreeg haar laatste rustplaats op het urnenveld op de begraafplaats in Heist-Goor.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS