18.9 C
Herentals
donderdag 18 juli 2019
Home Gemeente Heist-op-den-Berg

Heist-op-den-Berg

Nieuws uit Heist-op-den-Berg, Hallaar, Booischot, Itegem, Wiekevorst, Schriek

Loods en duivenhokken afgebrand

In de Grote Braamstraat in Heist-Goor (Heist-op-den-Berg) zijn woensdagvoormiddag een loods en enkele duivenhokken uit- en afgebrand. De duivenmelker kon nog tijdig zijn duiven laten vliegen. Toch zijn er enkele tientallen duiven in de brand gebleven. Andere duiven vliegen nu rond op zoek naar een duivenhok. In de loods was een werkruimte ingericht voor een beenhouwer-marktkramer. Die...

Geen maïsdoolhof op Ter Speelbergen

Je kan dit jaar niet verdwalen in de grote maïsdoolhof op Ter Speelbergen op de grens van Beerzel en Heist-op-den-Berg. Om verarming van de grond tegen te gaan moet de landbouwer op zijn akker in de Perendreef een ander gewas telen. Volgend jaar is er volgens organisator Kempens Landschap opnieuw een maïsdoolhof.

Brand legt 3 bijgebouwen in de as

Bij een felle brand in de Putse deelgemeente Beerzel zijn zaterdagnamiddag 3 houten bijgebouwen vernield. De schade is groot. Niemand raakte gewond.

Boekhoudkantoren bundelen expertise

De Ryck Accountants en Belastingsconsulenten uit Itegem en De Bie Accountancy uit Heist slaan de handen in elkaar. Op 1/9/2019 neemt De Ryck - De Bie Accountants zijn intrek in de oude fabriek L’Abeille in Itegem. ‘Onze kantoren zitten qua klantgerichtheid op dezelfde golflengte: persoonlijk, correct en...

Te snel in Dalstraat in Wiekevorst

Op de eerste verkeers- en mobiliteitsraad van na het verlof wordt in Heist-op-den-Berg het dossier Dalstraat in Wiekevorst besproken. Daar zou te hard worden gereden. Nochtans zijn er  nog geen buurtbewoners die gereclameerd hebben. De kwestie werd al wel op de gemeenteraad besproken.

KV Mechelen en SK Heist spelen troosteloos 0-0

KV Mechelen speelde woensdagavond op SK Heist zijn vierde oefenmatch. Het werd een troosteloze 0-0.

Bernardinho ruilt KVC Westerlo voor SK Heist

Osah Bernardinho, aanvaller van KVC Westerlo verlaat de Kemphanen  in 1B en trekt naar SK Heist in eerste amateurklasse.

Wateroverlast Hallaar wordt met bufferbekken aangepakt

Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg wil de wateroverlast in het centrum van Hallaar oplossen met een bufferbekken onder de parking Molenstraat. Nu staat bij elke fikse regenbui het centrum van Hallaar onder water. Ook andere mogelijkheden worden nog onderzocht. Daarbij is waterafvoer naar de Averegten noodzakelijk.

Geen betalend parkeren station Heist

Er komt geen systeem van betalend parkeren aan het station in Heist-op-den-Berg. Dat werd op de gemeenteraad meegedeeld. Ook de NMBS had al nagegaan of zulk systeem nodig was.

Snelheidsbeperking 50 km/u aan Hullebrug

Na een zwaar ongeval donderdagavond ter hoogte van Hullebrug in Itegem vragen de omwonenden maatregelen. Heist-op-den-Berg wil voor het gevaarlijke punt een snelheidsbeperking van 50 km/u invoeren. Het verkeersreglement werd dinsdag op de raad gestemd. Ook Nijlen zal de borden met 50 km/u plaatsen. Donderdag reed een auto de brugleuning over de Nete aan diggelen. Bij andere...

VOLG ONS

1,805FansLike
104VolgersVolg
38VolgersVolg
3AbonneesAbonneer

RECENT NIEUWS