15.3 C
Herentals
maandag 16 september 2019
Home Gemeente Berlaar

Berlaar

Nieuws uit Berlaar, Berlaar-Heikant, Gestel, Melkouwen

Politie pakt 2 overvallers nachtwinkel Berlaar

De politie van de zone Berlaar-Nijlen heeft de 2 daders van een overval op een nachtwinkel in Berlaar opgepakt. Ze overvielen in maart de nachtwinkel en bedreigden daarbij de uitbater met een pistool en een mes. Een 18-jarige dader werd opgepakt in Duffel, de tweede dader, een minderjarige ging zichzelf bij de politie aangeven. Hij werd door...

Autovrije zondag in Berlaar

Op zondag 1 september is het centrum van Berlaar tussen 14 en 18u afgesloten voor een vrije zondag. Er is dan heel wat animatie, fietsanimatie, kindergrime, zang, recyclingmarktje, ... Toegang gratis!

Bejaarde man verward teruggevonden

De bejaarde man die in de nacht van dinsdag op woensdag verdween in het woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Berlaar is na een zoektocht teruggevonden. Bij de zoektocht werden een speurhond en een politiehelikopter ingezet. De man werd na 8 uur teruggevonden in een veld vlakbij het woonzorgcentrum. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Rioleringswerken Itegembaan Berlaar

Tussen 19/8 en 26/8 voert een aannemer riolerngswerken uit op de Itegembaan in Berlaar (kruising met de oude Itegembaan aan Mobitronics). Er is een omleiding via de Pastorijstraat en de Bevelsesteenweg.

Sapmobiel komt naar Berlaar

Op uitnodiging van Groen Berlaar komt op maandag 23 september de SAP-mobiel naar Berlaar. Tussen 10 en 16u kan je op het stationsplein in Berlaar je appels en peren en ander fruit tot heerlijke sapjes laten malen.

Breuk in waterleiding Misstraat zet buurt zonder water

Zaterdagmorgen zaten een aantal gezinnen in de buurt van de Misstraat (grens Berlaar/Koningshooikt) in Berlaar een tijdje zonder water. Er was een breuk in de waterleiding. Pidpa kwam langs om een tijdelijk noodkraantje te installeren. Zo kregen de gezinnen toch nog water.

CD&V’er Wim Soons verhuist naar Berlaar

CD&V'er Wim Soons verhuist in het najaar van Mechelen naar Berlaar. Hij was voor CD&V nog lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. Soons is afkomstig van Berlaar en kocht er een woning. Wie hem in de raad in Mechelen gaat opvolgen is nog niet uitgemaakt.

Bomen naast voetbalveld vliegen in brand

Vrijdagnamiddag zijn de bomen naast een voetbalveld aan de Liersesteeneg in Berlaar beginnen te branden. De brandweerlieden van de zone Rivierenland, post Lier en post Berlaar, blusten de brandende bomen. De oorzaak van de branden is niet gekend. De brandende bomen zorgden voor heel wat rookontwikkeling.

Jonge beiaardier uit Berlaar 2e in Koningin Fabiolawedstrijd

Japser Depraetere (19) uit Berlaar is 2e geëindigd in de Koningin Fabiolawedstrijd voor beiaardiers in Mechelen. Depraetere was een van de vijf finalisten. Hij werd 2e achter de Amerikaanse winnaar Alex Johnson. Depraetere won wel de publieksprijs. Depraetere studeert aan het Lemmensinstituut in Leuven.

Koetsenparade Neteland afgelast door hitte

De organisatoren van de antieke koetsenparade hebben de rondrit van zondag door Nijlen en Berlaar afgelast. De hitte is niet ideaal voor de paarden. 28° is volgens Dierenwelzijn al oncomfortabel voor de paarden.

VOLG ONS

1,843FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
3AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS