9.7 C
Herentals
dinsdag 26 maart 2019
Home Gemeente Berlaar

Berlaar

Nieuws uit Berlaar, Berlaar-Heikant, Gestel, Melkouwen

Nachtwinkel centrum Berlaar overvallen

Zaterdagnacht is de nachtwinkel in het centrum van Berlaar overvallen. Twee gangster bedreigden de uitbater met een pistool en een mes. Ze konden zo'n 250 euro cash en een partij sigaretten buit maken. De politie stelt een onderzoek in.

Defecte goederentrein zorgt voor verkeerschaos in en rond Berlaar

Een defecte goederentrein zorgt dinsdagvoormiddag voor een verkeerschaos rond Berlaar. De gemeente Berlaar is eigenlijk alleen maar via de Kesselsesteenweg te bereiken. Door de defecte goederentrein zijn verschillende overwegen op de invalswegen in Berlaar gesloten.

VC Herentals – Heikant Berlaar

VC Herentals speelt zondagnamiddag een erg moeilijke thuismatch tegen Heikant-Berlaar. Welke rol spelen de weergoden? VC Herentals kan mits winst een goede zaak doen bovenaan in het klassement. FC De Kempen verloor zaterdagavond al tegen KFC Lille. Bij VC Herentals is Voorspoels out tot het einde van het seizoen. Hij werd deze week geopereerd aan de meniscus. Ook Schroven...

Infrabel pakt spoorwegoverweg station Berlaar aan

Vanaf 8 maart werkt Infrabel aan de spoorwegoverweg ter hoogte van het station in Berlaar. De houten balken in de overweg maken volgens de buurtbewoners teveel lawaai. Infrabel plaatst er rubberen afdekking. De overweg tussen de Stationstraat en de Misstraat gaat 2 weken dicht. Tijdens het weekend van 9 en 10 maart is er geen treinverkeer tussen Berlaar-Station en...

Infovergadering beheersplan Sint-Pieterskerk Berlaar

De Sint-Pieterskerk van Berlaar is sinds vorige maand in steigers ingekapseld. Heel wat parochianen vragen zich in Berlaar af wat er de volgende 2 jaar met hun kerk gaat gebeuren. Het studiebureau licht daarom donderdagavond 21 januari het beheersplan voor de kerk toe. De infovergadering is om 20u in de Pauluszaal van OC Ballaar. Een van de gevolgen van...

Wagen tegen garage, vier gewonden

ambulance, ziekenwagen (112)
In de Smidstraat in Berlaar verloor vrijdagavond rond 19u een bestuurder de controle over zijn VW Golf. De wagen vloog tegen de gevel van een garage van een woning. De brandweer moest 1 slachtoffer dat gekneld zat in de wagen, bevrijden. Drie van de vier inzittenden werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gevoerd.

Berlaarhof krijgt invulling woonst personen met beperking

Het gemeentebestuur en VillaVip gaan een bestemming geven aan het onlangs door het gemeentebestuur aangekochte Berlaarhof. Het gebouw wordt omgevormd tot 10 woongelegenheden voor personen met een beperking. Ze worden begeleid door een inwonend zorgkoppel. De renovatiewerken zullen binnenkort starten. Het groendomein achter het Berlaarhof wordt omgevormd tot gemeentepark.

Leo Van Gansewinkel, kasteel Hof van Rameyen (80) overleden

Leo Van Gansewinkel, kasteelheer van het Hof van Rameyen in het gehucht Gestel (Berlaar) is overleden. Dat werd door zijn familie bevestigd. Van Gansewinkel verkocht destijds zijn gelijknamig afvalverwerkingsbedrijf. Hij kocht in 2015 het kasteel Hof van Rameyen op Gestel. Hij behield het kasteel als buitenverblijf.

Asbestleiding ontdekt in brandhaard centrum Berlaar

De aannemer van de uitgebrande panden in het centrum van Berlaar is bij de opruimingswerkzaamheden van de werf op een leiding bestaande uit asbest gestoten. Gelukkig was de leiding intakt. Er wordt nu een veiligheidshut rond gebouwd. Vier dagen zijn er nodig om de leiding af te breken. Daarna zullen er opnieuw metingen naar eventuele asbestresten gebeuren.

Bestelwagen en personenwagen slippen op Itegembaan in Berlaar

Een bestelwagen en personenwagen zijn dinsdagvoormiddag geslipt op de Itegembaan in Berlaar. Dat gebeurde op het gladde wegdek. Niemand raakte gewond. Er is heel wat blikschade.

VOLG ONS

1,687FansLike
104VolgersVolg
38VolgersVolg
3AbonneesAbonneer

RECENT NIEUWS