13.8 C
Herentals
vrijdag 30 oktober 2020

Oude legerloods brandt in Noorderwijk

Aan Venheide in Noorderwijk is in de vooravond brand uitgebroken in een oude legerloods. Het is niet de eerste keer dat er een vuurtje wordt gestookt. Vaak wordt er afval opgestookt. De brandweer van Herentals had het brandje snel geblust.

39-jarige man uit Vorselaar in de cel voor drugsfeiten

Een 39-jarige man uit Vorselaar zit in de cel voor drugsfeiten. Hij werd woensdag tijdens een verkeerscontrole in Lier betrapt. Toen de agenten hem en zijn passagier wilden controleren gedroegen de mannen zich zenuwachtig. Bij een controle van de auto werden nog xtc, 40 gr speed en GHB gevonden. Bij een huiszoeking bij de...

Geelse Sint-Dimpnadagen verhuizen naar 2022

De Geelse Sint-Dimpnadagen die dit jaar door corona werden verzet naar mei 2021 worden ineens verplaatst naar mei 2022. De vrijwilligers hebben heel wat voorbereidingstijd nodig en die voorbereidingen voor volgend jaar kunnen niet coronaveilig verlopen. De Geelse Sint-Dimpnadagen eren de patroonheilige van de stad met een vijfdaagse manifestatie met de Sint-Dimpna Omgegang...

Herentals eert Wout van Aert met eigen veldrit op 23 december

Op 23 december organiseert Herentals voor de eerste keer een veldrit. Daarmee eren ze Herentalsenaar Wout van Aert voor zijn schitterende prestaties op de weg maar ook in het veld. Normaal gezien maakt Van Aert eind november zijn werderoptreden in het veld. De veldrit van Herentals wordt georganiseerd in de buurt van de skiberg op het Sportcentrum...

Directeurs ziekenhuizen Kempen sturen Open Brief, lockdown dichtbij

De directeurs van de ziekenhuizen in de Kempen hebben donderdag een Open Brief verspreid. Daarin duiden ze op het belang van het strikt opvolgen van de nieuwe coronamaatregelen. Het beperken van sociale contacten en het opvolgen van alle maatregelen is belangrijk om de zorg in de ziekenhuizen te blijven garanderen.

758 nieuwe coronabesmettingen

In de arrondissementen Turnhout (421) en Mechelen (337) zijn woensdag in totaal 758 coronabesmettingen vastgesteld. Enkele cijfers per gemeente: Mechelen 100, Heist-op-den-Berg 31, Berlaar 16, Nijlen 14, Lier 13, Mol 49, Turnhout 34, Geel 29, Retie 25, Hoogstraten en Herentals 23, Olen 15, Kasterlee 14, Westerlo 13, Grobbendonk, 11, Lille 7, Herselt 6, Hulshout en Herenthout 4

Geluidsschermen zijn geplaatst

Deze week wordt de plaatsing van de geluidsschermen langs de E313 in Olen nog afgerond. De aannemer is bijna een maand eerder klaar met de plaatsing. De rijrichting Hasselt verloopt vanaf donderdagochtend opnieuw normaal. Ook het op- en afrittencomplex 22 Herentals-Oost, is dan opnieuw vrijgemaakt. Vrijdagochtend moet ook de rijrichting Antwerpen opnieuw volledig open zijn.

Bart Lamers (Stadslijst) verlaat de gemeenteraad

Bart Lamers (Stadslijst) verlaat op het einde van dit jaar de gemeenteraad. Hij wordt opgevolgd door François Vermeulen. Die wordt na 2 jaar opgevolgd door partijvoorzitter Hans Horemans.

Auto in gracht na achtervolging

In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Servaas Daemsstraat in Noorderwijk een auto in de gracht gereden. De bestuurder was in Oevel op de vlucht geslagen bij een coronacontrole door de politie. De achtervolging eindigde in de gracht in Noorderwijk. De chauffeur raakte niet gewond maar werd wel opgepakt door de politie.

Triatlete Tine Deckers stopt carrière

Triatlete Tine Deckers uit Grobbendonk stopt met haar carrière. Normaal zou ze nog de triatlon van Lanzarote en die van Grimbergen afwerken. Corona gooit roet in het eten. Tine Deckers won o.a. 5 keer de Iron Man van Nice.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS