10.8 C
Herentals
donderdag 28 januari 2021

Brandweer blust grote afvalberg

De brandweer moest woensdagavond rond 20u een grote afvalberg blussen achter een woning in de Speeltuinstraat in Meerhout. Bouwvakkers die er een woning verbouwen hadden de hoop afval in brand gestoken. Buurtbewoners verwittigden de brandweer. Die kwam de vlammen blussen.

Duivenbond Achter Olen in garage

De circa 30 duivenmelkers van Onze-Lieve-Vrouw Olen hebben een nieuw duivenlokaal gevonden. Na de sluiting van café Duivenbond was de toekomst van het lokaal moeilijk geworden. Duivenmelker Jos Goossens reikte een helpende hand. De garage van zijn woning werd ingericht als duivenlokaal. De garage werd ontruimd, de muren geschilderd, het lokaal kreeg sanitair en elektriciteit. Van de voetbalclub...

Grenscontroles waarschuwen voor inreisverbod

Politiecontroles aan de grens met Nederland zijn op dit moment waarschuwend. Tot vrijdag wordt er sensibiliserend opgetreden. Vanaf vrijdag worden er PV's uitgeschreven voor personen die vanuit of naar Nederland een niet-essentiële verplaatsing maken. Vanaf vrijdag kan je dus best de nodige documenten/verklaring op eer op zak hebben.

Verenigingen moeten geen huurgelden betalen aan gemeentebestuur

Verenigingen die in Kasterlee van de gemeente een lokaal huren moeten dit jaar geen huur betalen. Ook erfpachtvergoedingen voor verenigingen vervallen. Verenigingen die op de private markt een lokaal huren krijgen een extra subsidie. Verenigingen zonder lokaal krijgen ook nog extra steun maar die steun wordt tegen midden februari uitgewerkt.

Gemeentebestuur Westerlo mag 251.000 euro verdelen

Het gemeentebestuur van Westerlo gaat de 251.000 euro die ze gekregen hebben uit het Noodfonds verdelen over 171 verenigingen. Die hebben allemaal hun gegevens over actieve leden en organisaties op vraag van het gemeentebestuur meegedeeld. Op de volgende gemeenteraad wordt het reglement voor de verdeling van de gelden gestemd.

Met Wout en Mathieu naar het WK veldrijden (2)

Zaterdag en zondag wordt in Oostende het WK veldrijden gereden. Alle ogen van de fans zijn gericht op Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Zij zijn de grootste kanshebbers op de titel. Ook Zdenek Stybar rijdt mee op het WK. Het Belgische team bestaat uit de selectie...

Bewoner betrapt 2 dieven

De bewoner van een woning aan de Langstraat in Tongerlo betrapte maandagavond rond 18u 2 dieven. Die waren een gaatje in het raam aan de achterkant van de woning aan het boren. Toen de dieven merkten dat ze betrapt waren, sloegen ze op de vlucht.

Fietser botst met auto en moet naar ziekenhuis

Op het kruispunt van de Meidoornlaan en de Herenthoutseweg in Herentals botsten dinsdagnamiddag rond 15u een auto en een fietser. De fietser werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Coronamaatregelen Fauwater gelden nog tot eind februari

Voor de meer dan 230 campinggasten, arbeiders van buitenlandse origine, op camping Fauwater in Lichtaart blijven de huidige coronamaatregelen van kracht tot eind februari. Dat betekent dat iedereen in zijn chalet moet blijven en dat er een algemene mondmaskerplicht geldt.

Vrachtwagen rijdt slagboom stuk aan overweg station

treinsporen, rails
Een vrachtwagen heeft woensdagmiddag in de E. Claeslaan een slagboom ter hoogte van het station in Nijlen stukgereden. Het treinverkeer tussen Herentals en Lier was lange tijd ontregeld. Infrabel kwam de overweg afsluiten met nadars en linten. Niemand raakte gewond. Het trein- en andere verkeer rond het centrum van Nijlen was lange tijd verstoord. Er ontstonden heel wat files.  

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS