14.4 C
Herentals
donderdag 1 oktober 2020

Hulpdiensten krijgen reddingsstrook op autosnelwegen

Vanaf donderdag 1 oktober moet je bij files op de autosnelwegen verplicht een reddingsstrook voor hulpdiensten vrijlaten. De strook is de meest linkse en de strook daarnaast. Wie links rijdt moet zo dicht mogelijk tegen de middenberm rijden, wie daarnaast rijdt moet zo ver mogelijk naar rechts uitwijken. Zo ontstaat spontaan die strook voor de hulpdiensten. De strook...

Reconstructie moord op 9-jarige jongen in asielcentrum

Het gerecht heeft een reconstructie gehouden van de moord op de 9-jarige jongen Daniël El Alali in het asielcentrum in Broechem. Het lichaam van de jongen werd op 24 april van vorig jaar in het centrum gevonden. Twee verdachten van de ontvoering en de moord zitten in de cel. Ze mochten er even uit om hun versie...

Olenaar zwaargewond bij botsing in Wommelgem

Bij een botsing tussen 2 wagens aan de rotonde van de E313 in Wommelgem is dinsdagnamiddag een 39-jarige bestuurder uit Olen zwaargewond geraakt. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Gemeente zoekt naam voor site Woon-bal

Het gemeentebestuur van Nijlen is op zoek naar een naam voor het nieuwe sportpark tussen de spoorweg, Molenstraat en Kesselse Steenweg. Hier komen er o.a. een Finse piste en speelzones. Er komen ook fietsverbindingen en een pendelparking. Ook daarvoor wordt een naam gezocht. Voor de Pendelparking dacht de gemeente aan een vrouwennaam. Suggesties kunnen voor 5 oktober ingediend worden...

45 nieuwe coronagevallen

In het arrondissement Mechelen zijn dinsdag 23 en in het arrondissement Turnhout zijn er 22 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. De belangrijkste gemeenten zijn: Lier 5, Heist-op-den-Berg 2, Turnhout 5, Olen 2, Merksplas 2, Mol 2 en Lille 2. Laakdal, Meerhout, Ravels, Vorselaar, Herentals, Kasterlee, Dessel en Westerlo elk 1.

Liesbeth Lambaerts nieuwe directeur gemeente Herenthout

Liesbeth Lambaerts (40) uit Herenthout legt maandag 5 oktober op de gemeenteraad de eed af als nieuw algemeen directeur van het lokaal bestuur van Herenthout.

Dieven stelen tractor uit loods

Dieven hebben ingebroken in een hal op de Retieseweg in Geel. Ze forceerden de poort en stalen een tractor. De inbraak gebeurde vermoedelijk tijdens het weekend en werd maandagochtend vastgesteld.

Kaap 10.000 coronadoden overschreden

België is een triest record rijker. De kaap van de 10.000 coronadoden is in ons land overschreden. Het aantal besmettingen blijft stijgen tot 1.550 gemiddeld per dag. Per dag worden er ook 67 patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Rode Duivels kunnen 11.000 toeschouwers ontvangen

De voetbalbond en de stad Brussel hebben een plan uitgewerkt om de wedstrijden van de Rode Duivels voor 11.000 toeschouwers te laten spelen. De Uefa houdt voorlopig nog altijd toeschouwers uit de stadions. De wedstrijd van de Rode Duivels tegen Ivoorkust op 11 oktober wordt dus nog in een leeg stadion gespeeld.

47 coronabesmettingen

In de arrondissementen Turnhout en Mechelen werden maandag 47 coronabesmettingen vastgesteld. In Turnhout waren er 22, in Mechelen 25. Enkele getallen per stad en gemeente: Heist-op-den-Berg en Nijlen 3, Lier 1, Turnhout 7, Geel 5, Lille 3, Herentals, Hoogstraten, Hulshout, Merkspals, Mol, Ravels en Beerse: 1.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS