25 C
Herentals
woensdag 24 juli 2019

Rook- en vuurverbod in brandweerzone Kempen

De brandweer van de zone Kempen heeft vanaf woensdag en de volgende hittedagen een rook- en vuurverbod ingesteld voor bossen, natuur- en heidegebieden. Wie vuur of rook opmerkt verwittigd best de brandweer.

Chauffeur zwaargewond na frontale botsing

Dinsdagmiddag is op de N132, de Gierlesesteenweg in Beerse een frontale botsing gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenwagen. De chauffeur van de personenwagen zat een uur gekneld in zijn voertuig en werd door de hulpdiensten bevrijd. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De man is niet in levensgevaar. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

2 doden bij ongeval op E40

Bij een ongeval op de E40 in Nevele zijn er dinsdagvoormiddag 2 doden gevallen. Een auto stond er op de pechstrook richting Brussel. De auto werd aangereden door een vrachtwagen. De balans is triest: 2 doden. Er stonden grote files, zowel richting Brussel als richting de Kust.

Betrapte dief weg zonder buit

Een betrapte dief in een woning in Duifhuizen in Herentals en in een woning aan de Kijnigestraat in Noorderwijk, moest telkens op de vlucht zonder buit. De dief verplaatste zich per fiets. De politie Neteland verwittigde de BIN-netwerken.

‘Warme dagen, zorg dragen’

Het wordt warm, heet, wat moet je allemaal doen.. We gieten het voor jullie in overzichtelijke schema's...

Appartementsblok inbraakveilig

De vijf appartementen in een nieuw appartementsblok in de Pas in Geel hebben een certificaat Inbraak Veilig gekregen. Daardoor krijgt ook het volledige blok het certificaat. Het is een primeur in Vlaanderen. De veiligheidsexperts van de politie hebben groen licht gegeven voor het certificaat. In de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zijn er al 30 certificaten Inbraak Veilig uitgereikt.

Man stookt takken op en steekt haag in brand

Een man die zondag takken aan het opstoken was zag plots dat de haag van zijn tuin in de Boerenkrijglaan in Westerlo vuur vatte. De man kreeg het vuur zelf niet gedoofd en moest bijstand van de brandweer inroepen.

Woning tijdelijk onbewoonbaar door brand

De woning van een gezin in de Ganzerikstraat in Herenthout is tijdelijk onbewoonbaar na een brandje op zondagavond. Spelende kinderen hadden rond 19.30u in één van de slaapkamer een matras in brand gestoken. De bewoners konden zelf de brand blussen maar de woning had teveel rookschade opgelopen.

Moeder vermoord meisje is aangehouden

De moeder van het 13-jarig meisje dat zaterdag vermoord werd gevonden in Turnhout werd maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die liet haar aanhouden. Vrijdag verschijnt ze voor de raadkamer.

Omstaanders bevrijden hond uit auto

Omstaanders hebben zaterdagmiddag op de parking van Carrefour in Westerlo een hond uit een snikhete auto bevrijd. De dierenliefhebbers hadden de eigenaar gezocht. Toen die niet werd gevonden sloegen ze zelf een ruit in en gaven het dier meer lucht. De politie vraagt om voortaan in voorkomend geval hen te verwittigen en zelf niet het recht in...

VOLG ONS

1,808FansLike
104VolgersVolg
38VolgersVolg
3AbonneesAbonneer

RECENT NIEUWS