17.6 C
Herentals
dinsdag 29 september 2020

Voorbereiding verfraaiing Zandstraat gestart

Maandag heeft een firma de verfraaiingselementen (bloembakken en zitelementen) in de Zandstraat in Herentals afgeleverd. De straat moet er binnenkort als een echte winkel-wandelstraat uitzien. foto's: Marcel Nelis/KempenNieuws.be

Flinke belangstelling cohousing schuur Meren

Projectontwikkelaar Heem Cohousing heeft zondag in Olen het cohousingproject rond de schuur aan de kapel in Meren voorgesteld. In Onze-Lieve-Vrouw-Olen voorziet het project in 8 individuele woningen met gemeenschappelijke ruimten: tuin, vijver, open haard, sauna, open keuken, ... De schuur wordt gerestaureerd. Alle info vind je op Heem Cohousing. Twee van de acht woningen zijn al verkocht....

Gemeentebestuur voert mantelzorgcheques in

Op vraag van meerderheidspartij CD&V wordt in de gemeente Westerlo een systeem van mantelzorgcheques ingevoerd. De diensten van de gemeente werken nu het systeem uit. Per zorgbehoevende worden er maximaal voor 180 euro's uitgereikt. De cheques worden uitgedeeld aan de zorgbehoevende en die kan er de mantelzorger mee belonen.

Geen staking bij LU/Mondelez, deze week overleg

Er wordt deze week niet gestaakt bij LU/Mondelez. Directie en vakbonden zetten het sociaal overleg verder. Er moet gesproken worden over 4 punten. Dinsdagvoormiddag is het eerste punt besproken, nog 3 te gaan.

Aannemer start rioleringswerken Geneinde

Woensdag start een aannemer rioleringswerken op Geneinde in Westerlo, tussen Voortkapel en Tongerlo. Er is een omleiding voorzien. Geneinde wordt ter hoogte van de Jagersdreef afgesloten. Aquafin laat werken uitvoeren aan het pompstation onder het wegdek. De werken duren vermoedelijk tot eind november. Het oude pompstation wordt uit dienst genomen. Op een terrein naast het kruispunt werd...

Ecohuis viert 20-jarig bestaan met lancering Brensj

Het bouwbedrijf Ecohuis vierde vorige week zijn 20-jarig bestaan. Naast terugblikken op de voorbije jaren werd er vooral naar de toekomst gekeken. Ecohuis verwacht veel van de lancering van het nieuwe concept Brensj. Dat zijn modulaire woon- en werkunits met aangepaste dienstverlening. Alle info vind je op www.brensj.be

Sociaal overleg moet staking LU/Mondelez afwenden

Dinsdagochtend zitten vakbonden en directie van LU/Mondelez samen om nieuwe sociale onrust te voorkomen. De directie hoopt het toekomstplan voor het bedrijf te kunnen verduidelijken en een stappenplan toe te lichten. Indien de vakbonden te weinig duidelijkheid krijgen volgt er mogelijk een algemene staking.

Boetiek Anne: voor vrouwen met een stoer kantje

In de Sint-Waldetrudisstraat in Herentals is zaterdagvoormiddag Boetiek Anne geopend. In de boetiek vind je stijlvolle vrouwenkleding met een stoer kantje. Uitbaatster Anne Vos verkoopt er dameskleding van vooral Deense en Nederlandse merken. Je vindt er ook de bijpassende accessoires. De zaak telt een grote parking, vlak voor de nabijgelegen supermarkt.

Stop op grote woonprojecten en bouw appartementen

Het gemeentebestuur van Lille legt een bouwstop in voor grote bouwprojecten. Tegen eind juni 2021 komt er een woonomgevingsplan waarin alle mogelijke sites in de gemeente worden vermeld waar er kan gebouwd worden. In het plan wordt rekening gehouden met de mobiliteit en de woonkwaliteit van de bewoners. Groenaanplant en speelmogelijkheden zijn daarbij van belang.

Windturbines Noorderwijk en Heultje blijven protest uitlokken

De 3 windturbines die Engie plant in Plassendonk in Noorderwijk en de 5 windturbines op het industrieterrein van Heultje-Hulshout blijven op protest rekenen. De turbines kregen negatief advies van de gemeentebesturen van Westerlo en Herentals.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS