18.9 C
Herentals
donderdag 18 juli 2019
Home Cultuur & verenigingen

Cultuur & verenigingen

Nieuws uit het verenigingsleven en over evenementen uit de cultuursector

Nog meer Vlaanderen Zingt aan kasteel Hof d’Intere

Volgens de inwoners van de Lilse deelgemeente Wechelderzande mogen er in de toekomst nog meer activiteiten in het genre 'Vlaanderen Zingt' in de tuin van het kasteel Hof d'Intere gebeuren. En dat is zeker mogelijk. Het gemeentebestuur van Lille stapt vanaf 1 september immers in het project Veerkrachtige Dorpen van de provincie Antwerpen. Inwoners van Wechelderzande krijgen...

Dagelijkse Zomerkost bij familie Van Olmen

Dinsdagavond kan je op Eén in het programma Dagelijkse Zomerkost Jeroen Meus spaghetti bolognese zien koken voor de familie Van Olmen uit Noorderwjjk. De televisiekok kookt voor de ganse familie Van Olmen, en dat is de familie van de Herentalse burgemeester Mien Van Olmen en de Nijlense schepen Griet Van Olmen. Jeroen Meus is daarnaast al langer...

Internationaal folklorefestival

In het weekend van 10 tot 13 augustus organiseert de vzw Die Spelewei op het voorplein van het gemeentehuis in Westerlo het Internationaal Folklorefestival.

Olen danst de salsa op Fiesta Latina

De jaarlijkse Fiesta Latina lokte zondagnamiddag weer een massa dansliefhebbers naar de houten dansvloer in Olen-centrum. Salsa en latin dansen, iedereen voelde zich op de zwoele ritmes in zijn sas. Op 21 juli zijn de Parkfeesten in de tuin van de Villa Leemans de volgende organisatie van de vzw Keizer Karel.

The Hives toppen op Sjockfestival

Het 44e Sjockfestival is een voltreffer geworden. Duizenden fans genoten op de Poeyelhei in Gierle van de 44e editie van het festival. Andere toppers naast The Hives waren The All-star Weddingband, Flogging Molly en The Hellacopters.

Personeel schenkt opbrengst ambtenarenbal aan Feestvarken

Elk jaar organiseren de personeelsleden van een gemeentebestuur uit de provincie Antwerpen een afterwork-ambtenarenbal waarop alle ambtenaren welkom zijn: om de beentjes los te schudden, en de collega's op een andere manier te leren kennen. Dit jaar organiseerden de personeelsleden van gemeente en ocmw Vorselaar op 16 mei het ambtenarenbal. Het werd een...

37 Herentalse scouts en gidsen vertrokken naar Wereldjamboree

37 Herentalse scouts en gidsen zijn maandagochtend vertrokken naar de Wereldjamboree in West-Virginia (USA). Ze maken deel uit van een groep van circa 900 Vlaamse en Waalse scouts. De Wereldjamboree is van 22/7 tot 2/8. De Belgische jongeren maken nog eerste een reis door New York City, Washington en West-Virginia. De scouts en gidsen zijn tussen de...

Jonge beiaardier uit Berlaar 2e in Koningin Fabiolawedstrijd

Japser Depraetere (19) uit Berlaar is 2e geëindigd in de Koningin Fabiolawedstrijd voor beiaardiers in Mechelen. Depraetere was een van de vijf finalisten. Hij werd 2e achter de Amerikaanse winnaar Alex Johnson. Depraetere won wel de publieksprijs. Depraetere studeert aan het Lemmensinstituut in Leuven.

Manhattanzonnewende zet New York 4 uur zonder stroom

Zaterdag was er een algemene stroompanne in New York City. Zelfs op Times Square gingen de reclamelichten uit. Exact 42 jaar na de “nacht toen het licht uitging” op 13 juli 1977. Toeval of niet, het viel ook samen met Manhattanhenge of de Manhattanzonnewende. Dit is een fenomeen dat vier keer per jaar voorkomt.

Bart Peeters ideale afsluiter voor topeditie Na Fir Bolg

Bijna een week na Na Fir Bolg zijn de commentaren op de zilveren editie één en al lovend. Het was een topeditie met als waardige afsluiters UnFIRgettable en Bart Peeters. We kunnen amper wachten op editie 26.

VOLG ONS

1,805FansLike
104VolgersVolg
38VolgersVolg
3AbonneesAbonneer

RECENT NIEUWS