18.9 C
Herentals
donderdag 18 juli 2019

Manhattanzonnewende zet New York 4 uur zonder stroom

Zaterdag was er een algemene stroompanne in New York City. Zelfs op Times Square gingen de reclamelichten uit. Exact 42 jaar na de “nacht toen het licht uitging” op 13 juli 1977. Toeval of niet, het viel ook samen met Manhattanhenge of de Manhattanzonnewende. Dit is een fenomeen dat vier keer per jaar voorkomt.

USA wint WK Vrouwen, Brazilië wint Copa Amerika

De USA heeft het WK Vrouwen in Frankrijk gewonnen. De Amerikaanse vrouwen klopten Nederland met 2-0. Beide goals vielen in e 2e helft. Brazilië klopte in de finale van de Copa Amerika tegenstander Peru met 3-1.

Elise Mertens naar kwartfinale Wimbledon

Elise Mertens heeft zich op het tennistornooi van Wimbledon geplaatst voor de kwartfinale. Mertens versloeg de Chinese Wang Qiang met 6-2, 6-7 en  6-4.

Jackie Groenen schiet Oranje Leeuwinnen naar finale WK vrouwen

De Nederlandse Jackie Groenen heeft met een afstandsschot in de verlengingen van het duel tegen Zweden haar ploeg naar de finale geschoten. Die finale wordt zondag in Lyon tegen de USA gespeeld. Aftrap om 17u.  Jackie Groenen woont in het Belgische Ravels.

14 jongeren getroffen door bliksem, 1 kritiek

In het Nederlandse Ossendrecht zijn bij een oefening op een militair domein 14 jongeren getroffen door de bliksem. Ossendrecht ligt net over de grens met ons land. De bliksem trof één jongeman van 18 jaar oud. De andere 13 stonden in groep vlakbij in het elektrisch veld van de bliksem. Ze raaken lichtgewond. Niemand begrijpt waarom de...

75 jaar bevrijding met landing in Normandië uitbundig en ingetogen gevierd

Woensdag en donderdag is in Engeland en Frankrijk met verschillende plechtigheden het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog met de Landing in Normandië gevierd. Ver van alle plichtplegingen met de staatshoofden ontroert een filmpje op facebook. Een jongeman legt een rode roos aan de soldatengraven en brengt een groet aan de gesneuvelden. https://www.facebook.com/adam.cavanagh.9231/videos/531235760614750/

Delfine Persoon verliest onverdiend tegen Taylor maar blijft ‘trots in de vrouwenboks’

Delfine Persoon verloor zondagnacht haar kamp om de wereldtitel op punten. De jury wees na de kamp in de boskring in Madison Square Garden Olympisch kampioen Katie Taylor als winnares aan. Persoon was ontroostbaar. Alle supporters zijn het er over eens dat Persoon de verdiende kampioen was. 'Delfine blijft de trots van de vrouwenboks', klinkt het.

Origi en Salah bezorgen Liverpool ‘beker met de grote oren’ na 0-2 tegen Tottenham

Liverpool heeft met 0-2 gewonnen van Tottenham. Al in de 2' geraakte Liverpool op voorsprong via een penalty door Salah binnengetrapt. Na de rust scoorde Rode Duivel Divock Origi de 0-2 en was de beker voor de Reds. In Madrid wordt nu nog een feestje gevierd.

Hilde Helsen siert affiche Best Kept Secret

De Noorderwijkse Hilde Helsen siert de affiche van het festival Best Kept Secret. Ze siert als crowdsurfende festivalgangster tijdens een vorige editie. Normaal mocht ze dit jaar gratis naar het festival in de Beekse Bergen. De Noorderwijkse beviel onlangs van een tweeling (Korneel en Colette) en zal dit jaar niet kunnen. Volgend jaar gaat ze zeker! Het festival Best Kept...

Duncan Laurence wint voor Nederland het Eurovisiesongfestival

Zanger Duncan Laurence heeft in Tel Aviv het songfestival gewonnen. Hij deed dat met de pianoballade 'Arcade'. Het was van 1975 met Teach In geleden dat Nederland nog eens gewonnen had. In welke stad in Nederland het songfestival volgend jaar georganiseerd wordt, is nog niet uitgemaakt.

VOLG ONS

1,805FansLike
104VolgersVolg
38VolgersVolg
3AbonneesAbonneer

RECENT NIEUWS