18.9 C
Herentals
donderdag 18 juli 2019

Ex-bondscoach Robert Waseige overleden

In het Citadelleziekenhuis in Luik is ex-bondscoach Robert Waseige overleden. Hij werd 79 jaar oud. Waseige was naast clubcoach ook tussen 1999 en 2002 coach van de Rode Duivels. Van hem is de nu al legendarische uitspraak: 'fris als een konijn op de plein'.

Auto slalomt tussen neergelaten slagbomen: 4 gewond

Woensdagochtend is in Zele een auto aan een gesloten overweg tussen de slagbomen geslalomd. De auto werd gegrepen door de aanstormende trein. Er vielen 4 gewonden: 2 slachtoffers zijn kritiek, de chauffeur werd lichtgewond. De 19-jarige chauffeur had geen rijbewijs.

Charles Michel wordt Europees President

Charles Michel wordt Europees President. Hij volgt in die functie Donald Tusk op. Michel neemt vanaf 1 december zijn nieuwe functie op.

RC Genk-Kortrijk opener competitie

RC Genk-Kortrijk is de opener van de nieuwe voetbalcompetitie. De wedstrijd wordt gespeeld op 26 juli. De kalendermaker van de voetbalbond heeft KV Mechelen en Beveren-Waas nog in 1A ondergebracht. Beerschot/Wilrijk en Lokeren spelen tegen elkaar op de eerste speeldag in 1B. Vandaag is op het BAS de behandeling van het beroep van KV Mechelen in het dossier...

Organisatoren festival Vestiville opgepakt

De politie heeft de 3 organisatoren van het vrijdag afgelaste Vestiville in Lommel opgepakt. De 2 Nederlanders en een Brit werden verhoord en krijgen een klacht over o.a. valse betalingsbewijzen aan hun been. De bezoekers hopen hun geld terug te krijgen. Test-Aankoop raadt de bezoekers ook aan om schadevergoeding te vragen.

Processierupen teisteren weide Werchter

Op de eerste dag van Rock Werchter is een deel van de festivalweide onder de grote bomen afgesloten voor het publiek. Processierupsen houden blijkbaar niet van rockmuziek. De brandweer verwijdert de rupsen preventief. Er waren nog geen festivalbezoekers die last kregen van brandjeuk van de haartjes van de processierups. De rupsen worden weggebrand. De brandweer kreeg applaus...

Zomer- en tropisch weer: buitenzwembad Netepark zondag open

Het gaat zomeren. Vrijdag krijgen we droog weer met temperaturen rond 20°. Vanaf zaterdag wordt het warmer met zaterdag al rond 23°. Zondag gaat het zomeren met 27°. Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag wordt het hoogzomer met temperaturen van 30° en meer. Verkoeling zoeken aan en in het water is de boodschap. De buitenzwembaden van het Netepark...

Dag van de Schoonmaak

Op donderdag 20 juni is het Dag van de Schoonmaak. Zowat overal is er die dag extra aandacht voor schoonmakers, poetsvrouwen en cleaningdiensten. ACV Voeding en Diensten bracht deze dag speciaal onder de  aandacht met een affichecampgne.  

Noodweer teistert vooral Noorderkempen

Het felle noodweer van woensdagavond heeft vooral in de Noorderkempen schade aangericht. Een wolkbreuk zette straten onder water en deed kelders onderlopen in Kalmthout, Wuustwezel en Kapellen. Onze regio bleef van de grootste last gespaard. In Kalmthout werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd.

Jonge Duivels uitgeschakeld op EK Beloften

De jonge Rode Duivels zijn na 2-1 verlies tegen Spanje uitgeschakeld op het EK Beloften in Italië. Bornauw scoorde de enige goal voor de Belgen die ook al de eerste wedstrijd tegen Polen hadden verloren. Zaterdag spelen ze nog voor de eer tegen Italië.

VOLG ONS

1,805FansLike
104VolgersVolg
38VolgersVolg
3AbonneesAbonneer

RECENT NIEUWS