1.7 C
Herentals
zondag 24 januari 2021

Vorig jaar 1/5 minder diensencheques

In 2020 werden er liefst 1/5 minder dienstencheques gebruikt. Door de maatregelen rond corona (social distance, beschermmiddelen) was er minder vraag naar huishoudhulpen. Vooral in april bij de uitbraak van de eerste golf en in december bij de nieuwe maatregelen was er minder vraag naar huishoudhulpen en keken de gebruikers meer naar hun eigen veiligheid. Door het...

Opgepast voor gladde wegen

De sneeuwval van de voorbije avond en nacht heeft op een aantal plaatsen gezorgd voor ijsplekken en gladde wegen. Er is wel gestrooid maar smeltwater dat zondagmorgen aanvroor kan toch voor die gladde wegen zorgen. Zondagnamiddag kan het opnieuw gaan sneeuwen.

Kappers kunnen op 13 februari heropenen

Het nationaal overlegcomité besliste dat kapper op 13 februari mogen heropenen op voorwaarde dat de coronacijfers dan niet aan het stijgen zijn. Er mag maar een klant in de kapperszaak aanwezig zijn en ook andere coronamaatregelen moeten gevolgd worden. Op 5 februari wordt definitief over de heropening beslist. Niet-essentiële...

Kappers en andere contactberoepen moeten nog tijdje wachten

Vrijdag komt het nationaal overlegcomité die zich buigt over de coronacrisis nog een keer bij mekaar. Op tafel liggen o.a. de heropsgstart van kapperszaken en andere contactberoepen, een verbod voor reizen tijdens de krokusvakantie ter bespreking. Door de dreiging van de Engelse variant van het virus worden er weinig versoepelingen verwacht.

460 ontslagen bij Bosch

Bij Bosch-Tienen worden 460 jobs geschrapt. Dat werd donderdag meegedeeld op een bijzondere ondernemingsraad. Bij de producent van ruitenwissers werken 860 werknemers. Onder de ontslagen zin er 158 bedienden en 242 arbeiders. De productie van ruitenwissers in Tienen is volgens de directie te duur. De productie zal voortaan in een fabriek in Servië gebeuren.

Extra week afstandsonderwijs en kotbubbel

De coronamaatregelen in het onderwijs zijn aangescherpt en verduidelijkt. Er komt geen week verlenging van het Krokusverlof. De leerlingen van het secundair onderwijs krijgen de week voor het Krokusverlof wel allemaal een week afstandsonderwijs. Het dragen van een mondmasker voor leerlingen vanaf 10 jaar wordt niet verplicht. Wanneer in een klas een leerling...

Ziekenhuispersoneel boos op Pfeizer

Het ziekenhuispersoneel is boos op geneesmiddelenproducent Pfeizer. Ondanks eerdere beloftes om toch meer vaccins te leveren, zullen er de volgende 2 weken minder vaccins aan de ziekenhuizen kunnen geleverd worden. De vaccinaties voor ziekenhuispersoneel kunnen zo niet van start gaan. De bewoners van de woonzorgcentra krijgen voorrang.

Koopjesperiode met 14 dagen verlengd

De koopjesperiode wordt dit jaar met 14 dagen verlengd. Ze mag nu tot 14/2 duren. Heel wat handelaars hebben nog grote voorraden die ze kwijt willen.

Selecties voor WK Veldrijden Oostende gekend

De selecties voor het WK veldrijden in Oostende dat op 30 en 31 januari gereden wordt (zonder publiek) zijn maandag bekend gemaakt. Teamlijders zijn bij de vrouwen Sanne Cant en bij de heren Wout van Aert.

Sneeuwpret van enkele uren op komst: kleine sneeuwman mogelijk

We krijgen zaterdagnamiddag een korte sneeuwprik. Rond 15u zal het een 2 tot 5 cm sneeuwen. Genoeg om een korte sneeuwwandeling of een kleine sneeuwman te maken.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS