Stad, Handelshart en horeca bereiden heropening voor

Van zodra de coronamaatregelen het toelaten willen de handelaars en horecazaken in Herentals klaar zijn voor de heropening.

Horecazaken krijgen al de mogelijkheid om hun terrassen uit te breiden of te verbouwen: dat moet verkeersveilig gebeuren, ze moeten voldoende ruimte laten om te passeren en de horeca-zaken moeten een akkoord krijgen met de buren. De uitbreiding van de terrassen mag geen parkeerplaats van personen met een handicap innemen. Aanvragen moeten bij de stad binnenkomen voor 15 maart.

Ook zomerbars zijn opnieuw mogelijk. Ook voor de zomerbars moet er een aanvraag gebeuren bij de stad (voor 1 maart). Daarnaast wordt de Grote Markt in Herentals één groot zomerterras en kunnen er op de dorpspleinen van Morkhoven en Noorderwijk uitgebreide terrassen komen. Ondernemers en verenigingen kunnen zich kandidaat stellen (aanvragen voor 15 maart).