Umicore schrapt 165 jobs door verhuis activiteiten

De directie van Umicore in Olen gaat 165 werknemers die met pensioen gaan niet vervangen. Een aantal activiteiten van Umicore Olen, zoals de kobaltraffinaderij, verhuizen naar de Kokkola-raffinaderij in Finland. De verhuis moet tegen half 2023 achter de rug zijn. De 165 jobs die in Olen gaan verdwijnen gebeuren door natuurlijke afvloeiing. De vakbonden gaan de werknemers over het voornemen informeren. Er worden geen echte acties van de vakbonden verwacht. De vakbonden willen van de directie wil garanties over werkzekerheid en over de rest van de activiteiten van het bedrijf.

DELEN
Vorig artikelDieven stelen tractor uit loods
Volgend artikelOG Vorselaar – Berg en Dal
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.