Wildbestand Den Aert sterk verminderd

Het wildbestand in het natuurdomein Den Aert in Noorderwijk is sterk verminderd. Er werd de voorbije maanden met de vinger richting jagers gewezen. De jagers van de lokale wildbeheerseenheid reageren. Ze doen dat via het Noorderwijkse dorpsblad Het Baviaantje. De konijnenziekte heeft volgens de jagers het konijnenbestand uitgedund. De komst van vossen was nefast voor het aantal fazanten in de regio. Het aantal reeën loopt terug. Dat is niet de schuld van de jagers maar wel van wandelaars die hun hond los laten lopen in het bos en de weiden. Honden die reekalfjes benaderen laten hun geur achter. De reekalfjes worden daarna door hun ouders afgestoten. De terugloop van het wildbestand in Den Aert moet dan ook in de juiste context gezien worden.

DELEN
Vorig artikelOpnieuw veel coronabesmettingen
Volgend artikel‘We hebben 2 coformateurs’
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.