Oplossing gezocht voor wateroverlast en schade in Torenstraat

Het gemeentebestuur en Aquafin zoeken een oplossing voor de alsmaar terugkerende wateroverlast in de Torenstraat in Herenthout. De stortbui van vorig weekend heeft er nog maar eens voor wateroverlast gezorgd. Na het wegtrekken van het water bleek pas echt de schade aan de straat. Niet alleen ligt er nog smurrie in de straat, ook de straatblokjes zijn omhoog gekomen en uit de bedding geraakt.

Normaal gezien moet het water weggevoerd worden richting zuiveringsstation Wiekevorst. Dat gebeurt niet bij hevige regen- en stortbuien. Dan stroomt het water vanaf de Nijlensesteenweg en Punt gewoon de Torenstraat in. Met alle gevolgen vandien.

DELEN
Vorig artikelDorpskermis Morkhoven opent Herentalse kermissen
Volgend artikelBayern wint Champions League
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.