Covid coaching is er voor besmette personen in de regio

De vier eerstelijnszones in de Kempen gaan de coaching van besmette personen zeer individueel aanpakken. Dagelijks zullen medewerkers van het OCMW zich over besmette personen ontfermen. Zo kunnen misverstanden bij taal of andere corona-overtredingen van nabij opgevolgd worden. Het OCMW en de huisartsen werken daarvoor intenstief samen. De contract tracing wordt zo individueel ingevuld. Medewerkers doen bv. boodschappen voor de getroffen personen. Zo voorkomen ze dat die zich uit hun quarantaine verwijderen.

De eerstelijnszone Middenkempen omvat de inwoners van de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar. Broeihaarden van corona kunnen er direct aangepakt worden.

DELEN
Vorig artikelJulien Renard overleden
Volgend artikelNieuwe muziekinstrumenten voor Academie
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.