Toerisme Westerlo heeft streekproductenshop

    Toerisme Westerlo ambitieus met streekproductenshop

    Sinds vorig weekend heeft Westerlo er een winkel bij. Toerisme Westerlo opende enkele dagen geleden een heuse streekproductenshop. Normaal gezien ging de opening gepaard met een feestelijk weekend, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. “De oude dekenij herbergt nu al vijf jaar de toeristische dienst van onze gemeente. We wisten van in het begin dat dit prachtige gebouw meer mogelijkheden bood en we speelden al van bij de opening met het idee van een toeristische shop”, vertelt Kristof Welters, schepen van toerisme (CD&V). De oude dekenij en de parktuin errond zijn volledig beschermd. Het creëren van een shop was dan ook geen vanzelfsprekende zaak. “De dienst Erfgoed Vlaanderen heeft het hele project van in het begin mee begeleid”, vertelt Kristel Mariën van Toerisme Westerlo.

    “Ook vzw De Merode was enthousiast over dit project en was al snel bereid om de inrichting te subsidiëren”, gaat Mariën verder. In de streekproductenwinkel vind je op de eerste plaats lokale ambachtelijke producten uit Westerlo en het hele Merodegebied. Likeuren, streekbieren, honing, koekjes, ijs, wenskaarten, koffie,… het gamma is erg uitgebreid. Ook kledij van het bekende merk Kempenclothing kan je in de winkel vinden. Naast dit gamma zijn er ook vele Westelse geschenken te verkrijgen zoals draagtassen, koffiemokken, postkaarten en geschenkdozen. En natuurlijk blijf je in de shop terecht kunnen voor alle mogelijke wandel- en fietskaarten, zoektochten en toeristische info. “We starten met een mooi productgamma dat in de toekomst steeds uitgebreid en aangepast zal worden”, zegt Kristel Mariën.

    Naast de nieuwe streekproductenwinkel werd ook de volledige parktuin gerestaureerd en vernieuwd, met meer en bredere wandelpaden en verschillende picknickplekjes. “We blijven met onze gemeente fel investeren in onze toeristische dienst. Westerlo trekt als Parel van de Kempen elk jaar duizenden wandelaars en fietsers van buiten de gemeentegrenzen aan. Dat moeten we echt behouden. Zeker in deze tijden, waar nog meer de nadruk wordt gelegd op toerisme in eigen streek”, besluit schepen Kristof Welters.