Konikveulen Roos geboren in De Liereman

Het is feest bij de vrijwilligers van natuurreservaat De Liereman.

Maandag werd er in een weide  een konikveulen geboren in ons natuurgebied! 😍😍 “Exact elf maanden hebben we erop moeten wachten. En eindelijk is het veulentje er”, glundert vrijwilligster Annemie. Samen met haar collega Raf ontdekte ze maandagmiddag tijdens hun dagelijkse controleronde dat het dier geboren was. 😲🤩 De kleine merrie kreeg de naam Roos. 🌹 Zowel veulen als mama Duchesse stellen het goed. “Het is een groot en sterk veulen, dat al goed drinkt bij de mama”, zegt Annemie. “Voor Duchesse was het zo te zien wel een zware bevalling. Zij is heel lief voor haar veulen, maar is duidelijk moe. We gaan haar de komende tijd extra verzorgen.”

👏👌 Roos is vanaf nu lid van de kudde konikpaarden die grazen in Landschap De Liereman. Ze staan niet bij een wandelweg, dus bezoekers kunnen mama en kind voorlopig niet aanschouwen. Zo kunnen ze samen genieten van een rustige kraamtijd onder het toeziend – en supertrotse – oog van onze vrijwilligers. 🎉🎈💚

foto: De Liereman