Leerlingen Githo Nijlen zwaaien af met BERT-trofee

Leerlingen van het Githo Nijlen hebben de eerste plaats in de 9e editie van de Belgian Railways Competition for Technicians behaald! BERT is een jaarlijkse wedstrijd voor jongeren uit het beroeps- en technisch onderwijs en de STEM-scholen. De uitdaging bestond er dit jaar in het mobiele station van morgen te ontwerpen, met oog voor de duurzaamheid, esthetiek en comfort voor de reiziger. De finale vindt normaal plaats in Train World, maar werd dit jaar uitzonderlijk online gehouden.

Githo Nijlen pakte uit met een ontwerp van ecologisch station, een mobiel station. Het leverde de school 4.000 euro op. De 43 leerlingen uit de verschillende graden die aan het project deelnamen ontvangen elk een reischeque van 100 euro.

Na het behalen van deze trofee kan de vakantie voor de leerlingen en begeleidende leerkrachten echt beginnen.

foto:  BERT/NMBS