Fietsers kunnen opnieuw over brug Albertkanaal

Goed nieuws: sinds gisterenavond kunnen fietsers het Albertkanaal weer kruisen via de Herenthoutseweg. De werken aan de Herenthoutseweg zitten dus volledig op schema. Midden volgende week is het de beurt aan het gemotoriseerde verkeer.

Verschuiven brug Herenthoutseweg in Herentals

Op zondag 28 juni verschoven we de oude brug aan de Herenthoutseweg in Stad Herentals 30 meter. We hergebruiken de oude brug op haar nieuwe locatie als omleidingsweg terwijl de nieuwe hogere brug wordt gebouwd. Hierdoor beperken we de verkeershinder spectaculair: van 9 maanden naar 4 weken! #minderhinderDe herbouw van de brug kadert in de opwaardering van het #Albertkanaal. Het verschuiven van deze brug van 2740 ton is precisiewerk en vergt heel wat vakmanschap. Bekijk het indrukwekkend schouwspel in dit filmpje.#viatalbert #FrankiConstruct #Aelterman Sweco Belgium Arcadis Belgium Willemen Infra Willemen Groep HYE nvDit project krijg steun van #Europa #CEFTransport

Publiée par Vlaamse Waterweg sur Mercredi 1 juillet 2020

video: Vlaamse Waterweg