Ecotunnels worden hersteld

Bij de aanleg van de nieuwe fietspaden langs de Herenthoutsesteenweg werden drie ecotunnels aangelegd. Dit zijn tunnels met een open rooster die ingewerkt zijn in het wegdek zodat amfibieën zoals bv. padden de rijweg veilig kunnen kruisen. Na de beëindiging van de werken op de Herenthoutsesteenweg en openstelling van de rijweg werd vastgesteld dat er zich problemen voordoen met de ecotunnels. Deze vertonen barsten en de aannemer zal deze de komende twee weken vervangen, van dinsdag 30 juni tot en met vrijdag 10 juli. De ecotunnels situeren zich ter hoogte van huisnummer 186 (kapsalon), het kruispunt met Zwart Water en een tweehonderd meter vóór het kruispunt met Zwart Water langs de zijde van Nijlen De werken worden telkens uitgevoerd op één rijvak zodat doorgaand verkeer steeds mogelijk is. Er is tijdens de werken tijdelijk een zone 50 vanaf kruispunt met Looystraat tot grens met Herenthout.