VC Poederlee voegt power toe aan techniek

Met een versterkte kern mikt VC Poederlee naar een top 5-plaats in 3de provinciale A. “We voegden wat power toe om ons soms al te frivole van het voorbije seizoen te compenseren”, aldus sportief verantwoordelijke Patrick Engelen.

“We hebben vorig seizoen te weinig uit de groep gehaald”, bevestigt Nico Janssens, die zijn comeback maakt als T1 na stemproblemen. “Dat moet dit keer beter. Met deze kern moeten we naar de eindronde durven mikken.”

Sportief verantwoordelijke Patrick Engelen voegde een scheut kracht toe aan de groep. “Nick Peers van Bevel is een offensieve back. Yannick Janssens, de zoon van de trainer, speelde bij Oevel en werd opgeleid in nationale. Dries Hermans is een jongen uit Poederlee met een fluwelen rechtervoet. Luca en Paco Cobben en Seppe Biermans komen over van Molenkring. Die laatste kan zowel links als rechts als op de 10 spelen. Jelle Vanderheyden speelde nog met Turnhout in 3de nationale. En Jenthe De Nijs van Dosko is een sterke verdediger.” Nieuw is ook keeperstrainer Carl Engelen, Lierse-legende en vader van Patrick.

Poederlee komt in een grotendeels onbekende reeks terecht, met veel verre verplaatsingen, naar onder meer Essen en Meer. De thuiswedstrijden worden nog afgewerkt op de huidige locatie. “Zoals de situatie zich nu voordoet, gaan we het seizoen 2021-2022 in Lille spelen”, zegt voorzitter Marc Tegenbos. “Zo kan hier op onze site een nieuwe accommodatie gebouwd worden. We zijn nog volop in onderhandeling met het gemeentebestuur.”

Op de ploegvoorstelling werd de gouden schoen voor vorig seizoen uitgereikt aan Jonas Peeters.

VC Poederlee start op 22 juli om 19.30 uur met een oefenwedstrijd tegen SKS Herentals.

DELEN
Vorig artikelSchade na fel onweer in regio
Volgend artikelKVC Westerlo wraakt licentie Moeskroen
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.