Geen golfclub met 18 holes noch sporthal op Witbos Noorderwijk

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) weigert een vergunning voor de uitbreiding van golfclub Witbos van 13 naar 18 holes. Ook de geplande sporthal komt er niet. Volgens de minister moet er te veel bos sneuvelen. De eigenaars en het stadsbestuur reageren erg teleurgesteld. Dat er 13 ha bomen moeten gekapt worden is volgens de eigenaars geen argument. De bomen moesten zo wie zo op een andere plaats aangeplant worden. De minister zet wel haar deur open voor verdere gesprekken.

DELEN
Vorig artikelPolitie pakt drie kledingdieven
Volgend artikelPolitie pakt plofkrakers Herselt
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.