Afvalbakjes zijn te vaak stortbakjes

Vanaf volgende week mogen we terug uit ons kot. Vanaf dan kunnen we terug, met enkele beperkingen, genieten van het mooie weer, onze mooie omgeving en het gezelschap van mensen die we al een tijdje niet gezien hebben.

We merken echter nu al dat er regelmatig mensen samenkomen in parken. Buiten het feit dat dit nog altijd niet toegelaten is (pas vanaf 8 juni), merken we dat er na deze ontmoetingen zeer veel afval blijft liggen. Dat geeft een zeer slordige en vuile indruk aan onze stad. Het bestuur doet zijn best om deze sluikstorten zo snel mogelijk op te ruimen, maar we kunnen niet overal tegelijk zijn. We vragen daarom om respect te tonen voor het openbaar domein, zodat iedereen van onze hernieuwde vrijheid op een aangename manier kan genieten.

Als u dus ziet dat een vuilbak vol is, dan neemt u uw afval mee naar huis, of brengt u het naar een andere vuilbak. De stad heeft de GAS-vaststeller gevraagd om de sluikstorten te onderzoeken. Als we kunnen nagaan wie verantwoordelijk is voor deze sluikstorten, kan deze persoon een GAS-boete krijgen.

We willen ook de vele mensen bedanken die vrijwillig een aantal van deze sluikstorten hebben opgeruimd. Dat is een ware daad van burgerschap en verdient in deze moeilijke tijden alle respect.

bericht en foto: stad Herentals