Week van de bij

De zevende editie van de Week van de Bij loopt van zondag 31 mei tot zondag 7 juni.

Bijen vervullen een uiterst belangrijke rol als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten. Dankzij hen kunnen we genieten van kersen, appelen, paprika’s, courgettes en nog zoveel meer. Maar bijen hebben het steeds moeilijker om te overleven. Daarom roepen Dominique Persoons en Britt Van Marsenille, peter en meter van de Week van de Bij, iedereen op om samen te blijven zorgen voor onze bijen. Ook u kunt uw steentje bijdragen door bomen en struiken in uw tuin te planten, planten te kweken op uw balkon of een geveltuin of groendak aan te leggen. Wilt u tips om zelf aan de slag te gaan? Neem dan zeker een kijkje op www.weekvandebij.be.

DELEN
Vorig artikelBosbrand ter hoogte van terreinen LRV Kasterlee
Volgend artikelDiefstallenplaag in Oevel
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.