Inpakkunstenaar Christo (84) overleden

In New-York is zondag inpakkunstenaar Christo overleden. Hij werd 84 jaar oud. Zijn echte naam: Christo Vladimirov Javacheff. Samen met zijn partner pakte hij o.a. de Pont Neuf in Parijs in oranje doeken in. Verder zijn het lappendeken van parasols in Japan, 11 eilandjes voor de kust van Miami en The London Mastaba en The Flooting Piers in Italië. Ondanks zijn overlijden zal zijn laatste geplande kunstwerk, het inpakken van de Arc de Triomphe, toch in 2021, na de corona-crisis uitgevoerd worden.

FOTO: The London Mastaba

DELEN
Vorig artikelCorona-boete voor autofans
Volgend artikelCursisten tweedekansonderwijs maken film
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.