Cursisten tweedekansonderwijs maken film

Nadat ze vorig jaar uitpakten met een theatervoorstelling in cc ’t Schaliken, maken de cursisten tweedekansonderwijs van CVO HIK-DTL in Herentals nu een film. “Vorig werd het, in een regie van Stefan Perceval en zijn gezelschap Het Gevolg, een prachtig theaterstuk”, verzekert Sarah Boxstaens, docent algemene vakken. “Dit jaar wilden we dat herhalen, maar door de coronacrisis dienen we alles vanop afstand te doen. De sessies verlopen online. De cursisten doen alles zelf, zoals affiches maken, reclame, muziek… Iedereen is erbij betrokken. We filmen hen één voor één. We gaan er een prachtige film van maken die vanaf 16 juni gedownload kan worden, na het storten van een vrije bijdrage. Het wordt een uniek project. In deze vreemde tijden moet heel de cultuursector zich heroriënteren, en dat proberen wij hier ook te doen. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel. De cursisten hebben gekozen voor het Olivia Hendrickx-fund.”

“De cursisten vertellen in de film onder meer wat ze meenemen uit de lockdown”, licht Marit Stocken van Het Gevolg een tip van de sluier op. “Het komt allemaal, net zoals bij ons theater, uit de mensen zelf.” (Foto’s Marcel Nelis)