Alarmfase rood in heide en bossen provincie

Wegens extreem hoog brandgevaar, door aanhoudende droogte en voorspelde oostenwind, kondigt het Agentschap voor Natuur en Bos vandaag de risicofase rood af in de Antwerpse natuurgebieden.

De toegang tot bossen en natuurgebieden wordt afgeraden in de provincie Antwerpen. 👉Wees waakzaam: de natuur is immers kurkdroog. Zo kan een smeulende sigaret, glas, vonken of hete voorwerpen snel zorgen voor een grotere brand! 👉Ga je toch wandelen? Blijf dan aan de rand van het bos of natuurgebied. 👉Merk je een onrustwekkende situatie op? Bel dan onmiddellijk het noodnummer 112! Er geldt nog steeds een rook- en vuurverbod in de bossen, natuur- en heidegebieden, en een verbod op het maken van open vuur en kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen.

Leef dit verbod strikt na. Meer info: natuurenbos.be/waarschuwingen en cathyberx.be

In Grobbendonk is de toegang tot het Molenbos, het Pidpabos en het Philipsbos afgesloten.

DELEN
Vorig artikelMetalfest – Coronafest
Volgend artikelLierse Kempenzonen haalt Bob Straetman
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.