Eerste jonge egeltjes binnengebracht bij VOC Neteland

De afgelopen weken werden er heel wat egels binnengebracht met verschillende wonden. Wanneer mannelijke egels elkaar tegenkomen tijdens het paarseizoen vechten zij, met lelijke wonden tot gevolg. Na het paarseizoen komen dan uiteraard de jonge egels ! Momenteel verzorgen wij de eerste 4 jongen. Ze werden gevonden bij tuinwerken en de moeder was helaas overleden. De dieren stellen het goed en wegen amper 30g. Via collega VOC’s werd er een onderzoek gestart naar de exacte oorzaak van de vreselijke verwondingen bij de volwassen dieren. Wij volgen dit mee op, zodat we de juiste zorgen kunnen geven

DELEN
Vorig artikelSus Bellens overleden
Volgend artikelVrijdag opnieuw marktdag: kaartje
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.