Drugsinval taverne Unico op de Grote Markt, ook invallen in Herenthout en Westerlo

Speurders van de politie hebben maandagochtend rond 5u een inval gedaan in taverne Unico op de Grote Markt. De inval duurde ongeveer 2 uur. Bij de inval werd een drugshond ingezet. De inval kadert in een ruimer onderzoek naar de aanmaak en verkoop van drugs. Er waren nog onderzoeken op een tiental andere plaatsen. Ook in een garage en appartement in de Markgravenstraat was er een inval. In Herentals werd er 116.000 euro gevonden, mogelijk afkomstig van de verkoop van drugs.

Update

Er gebeurden maandagvoormiddag ook invallen in woningen in Herenthout en Westerlo. De uitbater van taverne Unico wordt gezien als spilfiguur van een bende. Hij werd al een tijdje geschaduwd. De politie kon uiteindelijke de bende in kaart brengen. Naast de invallen in Herentals, Herenthout en Westerlo waren er ook nog invallen in Borgerhout en Antwerpen. Een aantal personen werd meegenomen voor verhoor. Ze worden verdacht van de verkoop van cocoïne en van de teelt en verkoop van cannabis.

foto’s: Marcel Nelis/KempenNieuws.be

DELEN
Vorig artikelFietsevenement De Schakel geannuleerd
Volgend artikelBomen in brand in Nijlen
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.