Toon Aerts: ‘Ook al is het hot, blijf in uw kot’

Toon Aerts en andere inwoners van Rijkevorsel blijven in hun kot Het belooft dit weekend mooi weer te worden. Om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan, roepen veldrijder Toon Aerts, burgemeester Dorien Cuylaerts en enkele jongeren uit Rijkevorsel hun inwoners op om thuis te blijven.

Dit doen ze aan de hand van ludieke filmpjes, met als slagzin: Ook al is het ‘hot’, blijf in uw kot!. Met de filmpjes wil de gemeente Rijkevorsel haar inwoners overtuigen van het belang van de opgelegde maatregelen. Toon Aerts en burgemeester Dorien Cuylaerts leggen als publieke figuren hun gewicht in de schaal om inwoners hiervan bewust te maken. Maar we richten ons ook specifiek naar de jongeren: zo zijn er filmpjes van monitoren van de speelpleinwerking, van leden van de plaatselijke jeugdverenigingen en van medewerkers van de jeugddienst. Figuren die aanspreken bij een jong publiek. Het opvolgen van de huidige richtlijnen is dan ook enorm belangrijk!

Door thuis te blijven, vermijd je de kans om besmet te geraken en verhinder je ook om het virus door te geven aan familie, vrienden of kwetsbare personen. Een wandeling maken mag uiteraard, maar spreek niet af met vrienden en blijf niet op een bank in het bos zitten. Hou steeds rekening met de sociale afstand en respecteer de hygiëneregels (regelmatig handen wassen, in je elleboog niezen, …). Het is heel eenvoudig en het werkt! Het zijn tijdelijke inspanningen die we nu moeten leveren om elkaar zo snel mogelijk terug te zien.

Dus: blijf thuis. Zorg voor jezelf. Zorg voor anderen. Hou vol!