Stephan Vanfleteren present at home

Present at home, een virtuele rondleiding #blijfinuwkot en volg een rondleiding doorheen de expo ‘Stephan Vanfleteren – Present’ vanuit je zetel.

Nu het FOMU wegens de maatregelen tegen het coronavirus gesloten is, brengen we de expo Stephan Vanfleteren – Present tot bij de bezoekers thuis. Twee keer per week posten we een aflevering uit de videoreeks ‘Present at home’. In zes afleveringen leidt FOMU-gids Karolien je doorheen het leven en werk van de fotograaf. Zijn eerste foto’s, het journalistieke werk, het Elvis-project waarvoor hij samen met Robert Hubert doorheen Amerika reisde, de reeks Belgicum, zijn gekende portretwerk en zijn meest recente werk dat hij maakte in zijn daglichtstudio komen allemaal aan bod. Aflevering 1 kan je al online bekijken, aflevering 2 wordt vandaag om 16u online gezet. Je kunt ‘Present at home’ bekijken en volgen via Instagram en Facebook, Vimeo en de FOMU-website. Beeld: Metro Londen, Groot-Brittanië, 1989 © Stephan Vanfleteren

Bekijk ‘Present at home’ FOMU webshop blijft open met tijdelijk gratis verzending Wil je de FOMU-tentoonstelling van Stephan Vanfleteren in huis halen? Bij de tentoonstelling is het boek Present uitgegeven, een oeuvre-overzicht van de fotograaf, met uitgebreide persoonlijke reflecties en verhalen over drie decennia ontmoetingen en fotografie. Present is een indrukwekkend overzicht van Vanfleterens oeuvre en geeft een compleet beeld van hem als fotograaf, als kunstenaar en bovenal als mens, die met empathie, verwondering en nieuwsgierigheid in het leven staat. Zowel de iconische beelden als de ongekende parels krijgen een plaats in dit vuistdikke boek met 505 foto’s. Goed om te weten: je kan het boek online aankopen via de FOMU webshop én je betaalt momenteel geen verzendkosten bij je bestellingen.

Nog in de webshop: het FOMU-magazine Trigger, cadeaubonnen, korting op de boeken ‘Moon – de maan in fotografie’, ‘The Eye of the Photographer’ en ‘Het archief van de verbeelding’. Beeld: spreads uit het boek ‘Present’ © Stephan Vanfleteren

     

Cinema Lumière bij je thuis Als jij niet naar de cinema kan, wel … dan komt die cinema toch gewoon naar jou toe? Cinema Lumière Antwerpen, de stadsbioscoop gevestigd in het FOMU, volgt de nieuwste releases op de voet en brengt bioscoopfilms naar je woonkamer. Kan je nu online bekijken: About Endlessness (première), La llorona, Ghost Tropic, Matthias & Maxime en veel meer. Beeld: About Endlessness © Roy Andersson

Drie weken geen film dacht u? Absoluut niet! Wij helpen uw honger naar film graag stillen, cinema bij je thuis! Tover uw woonkamer om tot knusse cinemazaal en geniet van de beste films van het moment via het platform http://www.lumierefilms.be/ Voor € 8 koopt u er een digitaal filmticket. Het aanbod wordt de komende dagen uitgebreid met films die in onze zalen spelen en speelden én er komt een exclusieve avant-première aan!