Nijlen Helpt bundelt vraag en aanbod hulp

Wie hulp nodig heeft of wie hulp wil bieden, iedereen kan terecht op www.nijlenhelpt.be Lokaal bestuur Nijlen wil zowel de vraag naar hulp als het aanbod van hulp in de gemeente zoveel mogelijk op mekaar afstemmen. Dat gebeurt online via www.nijlenhelpt.be, maar om iedereen mee te nemen zal er de komende dagen bij iedereen ook een brief in de bus vallen. De achterzijde van de brief is een affiche die mensen aan de raam of de deur mogen hangen om het platform nog verder bekend te maken. Zorgbehoevenden moeten noodgedwongen thuisblijven en zijn niet in staat om boodschappen te doen, alleenstaanden dreigen sociaal geïsoleerd te raken, … het zijn zware tijden. Maar we moeten hier samen door en samen gaat ons dat ook lukken. Dat doen we door online een platform op te starten via www.nijlenhelpt.be Via dit platform kan je hulp vragen, maar ook vrijwilligers melden zich hier aan. Niet iedereen heeft toegang tot internet en daarom kunnen inwoners ook bellen naar 03 410 02 11. We zoeken dan iemand die kan helpen bij het boodschappen doen, die naar de apotheek kan gaan, met wie je kan bellen of die bv je hond kan uitlaten.