Opening zwembad De Lo uitgesteld tot zeker 31/3

Na een grondige analyse van de richtlijnen rond het beperken van de risico’s en de mogelijke overdracht van het Coronavirus, is in overleg met alle gemeentelijke instanties, besloten om alle 16 operationele Sportoasevestigingen te sluiten tot en met 31 maart.

We willen wel alle bezoekers geruststellen, FOD volksgezondheid geeft aan dat zwemmen of sporten geen enkel hoger risico met zich mee brengt. Onze zwembaden, en bij uitbreiding al onze sportcomplexen, zijn een gezonde omgeving waar de lucht voortdurend ververst wordt. Bovendien kunnen virussen niet overgedragen worden door zwembadwater (dat chloor bevat). Maar Sportoase staat voor gezondheid in de breedste zin van het woord en brengt ook veel mensen samen, zo hebben we hebben een breed aanbod voor elke doelgroep in elke leeftijdscategorie. We willen met deze sluiting tijdig onze verantwoordelijkheid opnemen en vermijden dat groepen bij elkaar komen om zo het risico op een exponentiële verspreiding van het virus te voorkomen.

Concreet wil dit zeggen dat we per direct alle Sportoase sportcentra zullen sluiten en interne en externe (waaronder ook Antwerpen Loopt) events geannuleerd worden.

Komende zondag 15 maart stond ook de opening van Sportoase De Lo gepland, de 16e vestiging van Groep Sportoase NV, ook deze opening zal uitgesteld worden. We houden ons eraan iedereen zo goed mogelijk te informeren en verwijzen daarom door naar onze website www.sportoase.be en onze sociale media voor alle laatste updates over deze beslissing.