Clouseau met Warm-up in cc Zwaneberg

Clouseau Warm-up show

Filip Van Roe

Drie jaar na ‘Clouseau Danst’ is Clouseau helemaal terug. En hoe! Met hun dertiende Nederlandstalige plaat ‘Tweesprong’ (meteen goed voor goud!) en een uitverkochte tournee in Vlaanderen. Ter voorbereiding van deze tournee speelt Clouseau twee warm-up shows, waarvan één in CC Zwaneberg. Daar zullen Koen en Kris Wauters – samen met hun sublieme band – niet alleen oude hits maar natuurlijk ook veel nieuwe songs spelen.

Voor het nieuwe album ‘Tweesprong’ besloten Koen en Kris vol in te zetten op waarachtigheid – alle songs die wat vrijblijvend waren, tekstueel of muzikaal, verdwenen uit de lijst. De ene song is inhoudelijk al wat vlotter verteerbaar dan de andere. Koen en Kris gaan de moeilijkere onderwerpen niet uit de weg, maar gaan er samen doorheen. Eerlijkheid, warmte en soms verkilling, levenslust en soms ook twijfel, diepe vreugde en soms ook bittere ontgoocheling: al die emoties hebben hun plaats op ‘Tweesprong’.

Kris schreef samen met zijn kompaan Stefaan Fernande het overgrote deel van de songs op ‘Tweesprong’ en Koen leverde een paar prachtige teksten, waarvan ééntje op muziek werd gezet door oude vriend Frank Boeijen. Daarnaast heeft ook Jan Leyers een paar fijne songs aangeleverd, samen met Frank Vander linden. Het is ook de eerste keer dat Kris de productie volledig op zich heeft genomen en dat hòòr je – Clouseau heeft zelden een plaat gemaakt die dichter bij henzelf lag dan deze.

tickets: cc Zwaneberg Heist-op-den-Berg

foto: cc Zwaneberg