Politiek monument Paul Van Rompaey neemt afscheid

  Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 18 februari 2020 afscheid neemt Paul Van Rompaey afscheid als liberaal raadslid van de Grobbendonkse gemeenteraad. Met het afscheid van Paul Van Rompaey verliest Grobbendonk een politiek monument.

  Over zijn politieke carrière zegt Paul Van Rompaey: “Ik begon mijn politieke loopbaan in 1989 en was gedurende vier legislaturen schepen voor onze gemeente, daarna nog zes jaar in de oppositie en nu terug als fractieleider van de Open-Vld in de gemeenteraad. Ik zetelde ook 18 jaar in de Antwerpse provincieraad waarvan zes jaar als secretaris en lid van het vast bureau. Vanuit de gemeente- en de provincieraad werd ik ook afgevaardigd in allerlei structuren; zo was ik 18 jaar lid van de raad van bestuur van I.O.K. dienstverlening en I.O.K. afvalverwerking, waarvan 12 jaar als ondervoorzitter van het directiecomité. Ik was tevens lid van het directiecomité van de NV Pratrimoniumbeheer (samenwerkingsverband tussen de intercommunales I.O.K. en IVAREM). Van 1996 tot 2013 was ik ondervoorzitter van het directiecomité van “De Lilse Bergen”. Bij de sociale bouwmaatschappij “De Kleine Landeigendom” was ik 24 jaar lid van het dagelijks bestuur en tot slot ben ik nog één jaartje ondervoorzitter geweest van het cultureel centrum “De Warande”. Nu ik de leeftijd van 65 jaar heb bereikt en na eenendertig jaar politiek vond ik de tijd gekomen om wat meer in het buitenland te vertoeven en de andere vrije tijd door te brengen met mijn familie, vrienden en niet te vergeten “De Hoptimisten”.

  DELEN
  Vorig artikelMLK Lichtaart stopt op het einde van het seizoen
  Volgend artikelVier inbraken in woningen in Hulshout
  De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.