Arne Stroobants is Vlaams schaakkampioen

De 7-jarige Arne Stroobants uit Westerlo kroonde zich zondag op het Vlaams kampioenschap in Mechelen tot Vlaams schaakkampioen. Hij won in de categorie jeugd tot 8 jaar al zijn 7 partijen. De jonge schaakkampioen is samen met zijn zus Hanne aangesloten bij de Molse schaakclub Chess Club Belgium. In de paasvakantie mag hij deelnemen aan het Belgisch kampioenschap in Blankenberge.

Op de facebookpagina van de Molse schaakclub zijn er heel wat gelukwensen met de prestatie. “Arne Stroobants kan zichzelf nu de beste Vlaamse schaker noemen bij de -8 jarigen! Op de foto staat hij naast Belgisch Kampioen Daniel Dharda en zus Hanne. Felicitaties voor Arne!!!!”, klinkt het daar.

foto: Molse schaakclub

DELEN
Vorig artikel800 euro boete voor diestal 80 liter benzine
Volgend artikelMet Het Ven is Klein Gent groene long rijker
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.