Militaire actie Defender Europe 20 ook in Grobbendonk

Het 29 Bn Log in Grobbendonk is de volgende maanden mee zenuwcentrum in de groots opgezette militaire actie Defender Europe 20. Een 1.800 Britse en Amerikaanse militairen verblijven in de kazerne. Het bataljon levert ook de materiële ondersteuning tijdens de militaire oefening. De oefening gebeurt voor een groot deel in Duitsland en Polen.

Het 29 Bn Log levert de brandstof voor de voertuigen die in Antwerpen ontschepen, verzorgt de wasserij, de afvalophaling, een grote refter voor de 1.800 manschappen die er verblijven…

De transporten van en naar het 29 Bn Log in Grobbendonk gebeurt meestal ’s nachts om het verkeer niet al te veel te hinderen.

foto: militair voertuig

DELEN
Vorig artikelVerlinden scoort driemaal voor Nijlen tegen VC Herentals
Volgend artikelFarmareus MSD wordt deels NewCo
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.