Ministrieel bezoek voor epilepsiedag AZ Herentals

 Wees epilepsie een stapje voor!  

Iemand die op de grond ligt te schokken. Dat is wat het grote publiek zich voor de geest haalt, wanneer men aan epilepsie denkt. Maar epilepsie is veel meer dan dat. Wilt u zelf ervaren hoe epilepsie eruit ziet in de hersenen of een virtuele reis maken in het epileptisch brein, dan kon je op 7 februari naar het AZ Herentals komen voor de aftrap van de internationale epilepsiedag op 10 februari.

Epilepsie is, na migraine, wereldwijd de meest voorkomende neurologische aandoening en het aantal patiënten stijgt. Toch is de ziekte zelf weinig bekend bij het grote publiek. Om de ziekte te leren kennen kon iedereen vrijdag, doorlopend van 11 tot 17 uur, in de inkomhal van het AZ Herentals een virtuele reis maken in een epileptisch brein of kennismaken met de verschillende hersenritmes.

Om 12 uur waren alle geïnteresseerden welkom voor een lezing over de toekomstige mogelijkheden om epilepsie te ontdekken.

Vlaams minister van Welzijn & Volksgezondheid Wouter Beke sloot de dag mee af.

Voor de organisatie van deze dag kon het AZ Herentals rekenen op de ondersteuning van Health House, Byteflies en Epihunter. Het volledige persbericht leest u in de bijlage.   

foto’s: Marcel Nelis/KempenNieuws.be