VZW Toevlucht helpt kansarmen en zoekt extra voeding

De vrijwilligers van de vzw Toevlucht organisereerden naar jaarlijkse gewoonte een nieuwjaarsdiner voor de kansarmen van Herentals en omstreken Dit is voor die kansarmen en verantwoordelijken en vrijwilligers het hoogtepunt van het jaar. De Toevlucht organisesert ook een voedselbedeling in de Markgravenstraat in Herentals.

“Zo’n 150 gezinnen worden dan bedeeld met een voedselpakket. Zo krijgen ze verse groenten, brood, conserven , melk, pasta enz.. Onze clienten worden naar ons gestuurd door de OCMW’s in de buurt. De drempel is groot maar als ze één maal geweest zijn voelen ze zich al snel thuis. Ze blijven dan ook vaak voor een kopje koffie, en een gezellige babbel. We merken dat we steeds minder voedingswaren binnenkrijgen , vooral de aanvoer EU-producten is hard verminderd.

Dus als er mensen of bedrijven zijn die overschotten hebben , en dat mogen grotere hoeveelheden zijn, zijn die altijd welkom bij ons! Ook kleding is welkom. tel 0476/303902

Bij deze willen we volgende mensen bedanken voor hun bijdrage, Bakkers Vanspringel, Van den Bergh, Lu Lu, A Tatin en Vermeulen. Ook StarMeal , evang.kerk Levende Hoop en talrijke vrijwilligers willen we bedanken voor hun inzet!”, besluit Tom Helsen, verantwoordelijke Afd Herentals Markgravenstraat 84.

fotos: Marinus Baveco