Open VLD Kempen erg ambitieus

 Open Vld Kempen hield donderdagavond hun nieuwjaarsreceptie. Daar stelde Bart Voordeckers, die zopas verkozen werd als regiovoorzitter, het nieuwe bestuur voor aan de liberale leden. Opvallend daarbij was het grote aantal vrouwen en de ambitie die de jonge Turnhoutenaar toont.

Ook Mariannne Verhaert, Federaal Kamerlid en burgemeester uit Grobbendonk, sprak de leden toe. Zij sprak haar bezorgdheid uit over het toenemende populisme en riep de liberalen op om te blijven hameren op de vrijheid, openheid en geloof in de toekomst: liberale waarden die in het Blauwe DNA zitten van elk lid.

Nog een opvallende aankondiging: de Kempense liberalen nodigen in de aanloop naar de nationale voorzittersverkiezingen bij open Vld de kandidaat-voorzitters uit voor een debat in de Kempen, specifiek over Kempense thema’s. Voor de Kempense liberalen is het cruciaal dat de nieuwe voorzitter weet wat er leeft in de Kempen, een regio die nog te vaak vergeten wordt. Met Egbert Lachaert die zijn kandidatuur voor het voorzitterschap nu officieel heeft aangekondigd belooft dat alvast een pittig debat te worden!

foto’s: Marcel Nelis/KempenNieuws.be