Laatstejaars beleven dagje hogeschool Thomas More

 Echt proeven van het hoger onderwijs

1.750 laatstejaars uit het secundair onderwijs op de belevingsdagen van Thomas More Campus Geel

| Don 23 januari | 09.00-12.00 & 13.30-16.30 uur

De laatstejaars van het secundair onderwijs staan voor een belangrijke keuze: verder studeren of werk zoeken. Wie kiest voor het hoger onderwijs moet ook beslissen welke opleiding men wil volgen. Infodagen, opendeurdagen, folders, website, facebookpagina’s,… de hogescholen halen alles uit de kast om studiekiezers zo goed mogelijk te informeren. Maar wat is er beter dan een keer echt proeven van het hoger onderwijs? Thomas More zet zijn deuren, zijn aula’s, labo’s, ateliers… open tijdens de “Belevingsdagen” op de campussen in Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Geel en Turnhout.

Op donderdag 23 januari is de Geelse Campus gastheer voor 600 leerlingen van 24 verschillende scholen. Zij komen er kennismaken met “het leven zoals het is op de hogeschool”. Belevingsdagen Een halve dag met de klas proeven van hoger onderwijs tijdens interessante workshops in een aula, een labo, studio, skillslab of atelier. Iedere leerling zijn eigen ding: Leraar lager onderwijs en Toegepaste psychologie voor de ene; Orthopedie en Ergotherapie voor de andere; Bouw en Elektromechanica voor de derde…

Het programma heeft voor elk wat wils. De workshops beperken zich trouwens niet tot de opleidingen van de Geelse campus, maar tonen een brede staalkaart van het aanbod van Thomas More. De leerlingen ontdekken de opleidingen van de hogeschool, maken kennis met een echte studentencampus, proeven en beleven de hogeschool. Ze krijgen goesting om verder te studeren en het helpt hen om de juiste studiekeuze te maken. 600 nieuwsgierige gasten in Geel De leerlingen komen niet individueel, maar met de hele klas.

Ongeveer 600 leerlingen uit 24 verschillende scholen schreven zich in voor de Belevingsdag van donderdag 23 januari in Geel. Elke leerling kiest zelf twee opleidingen / workshops waarmee hij of zij tijdens een halve dag wil kennismaken. Tussen de twee lessen is er een korte pauze. Starten of afsluiten doen de leerlingen ’s middags – geheel vrijblijvend – met verse frietjes. Start to hack: kruip in de huid van een computerhacker | Bewust bevallen | Genieten van db’s: over de voor- en nadelen van geluiden | Beleggen voor dummies | Pneumatica, een luchtige kennismaking | Zit onderzoeken in jouw bloed? | Workshop 3D-design | Het is maar een greep uit het rijke aanbod.