Jonge talenten van Boxing Club Herentals blinken uit

De twee jonge talenten van Boxing Club Herentals, Jan Mertens en Fiko Karimanovic, blonken uit op het Zuid Nederlands Kampioenschap in Eindhoven. In de klasse van junior -52 haalde Jan uit Heultje zilver na een finale die hij betwistbaar verloor op punten. In de klasse junior -66 pakte Herentalsenaar Fiko overtuigend goud. “Fiko en Jan zijn grote talenten”, verzekert coach Tim Van Arwegen. “Als ze blijven trainen zoals ze nu doen, gaan ze er zeker komen.”

Tim en zijn collega-coaches Gert Geeraerts en Rudi Van Den Bruel bereiden de twee 15-jarige jonge boksers nu voor op het Vlaams Kampioenschap in maart. “Een titel zit er voor beiden zeker in”, gelooft Tim. “Dan kunnen ze boksen voor de Belgische titel.”

Jan en Fiko zijn alvast super gemotiveerd. “Ik ga voor de titel op het Vlaams Kampioenschap”, aldus Jan, die vroeger aan voetbal, rugby en basket deed. “Boksen is de fysiek zwaarste en ook mentaal meest veeleisende sport”, verzekert hij. “Ik hou wel van de mentale spelletjes. Dit is een sport die ik nog lang wil doen.”

“Een Vlaamse en vervolgens een Belgische titel moet lukken”, aldus de zelfverzekerde Fiko. “Ik droom ervan om prof te worden. Mijn sterkste punten? Mijn inzicht en mijn kracht.” Bij Boxing Club Herentals en de gediplomeerde trainers zijn beide jonge boksers alvast in goede handen om hun nog prille carrière verder uit te bouwen.

DELEN
Vorig artikelWoning onbewoonbaar door brand
Volgend artikelASV Geel geeft spelers de vrijheid
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.