Hoog militair bezoek voor eeuweling Francois Gios

Herentalsenaar Francois Gios die vorige week woensdag in WZC De Notelaar in Olen zijn 100e verjaardag vierde, kreeg maandag nog hoog bezoek uit het leger en van afgevaardigden van vredelievende verenigingen.  Voor zijn verdiensten tijdens de 18-daagse veldtocht in 1940 ontving hij een ere-plakket. Francois Gios werd er waarempel emotioneel van.

De herinneringen aan zijn collega’s van het Bataljon Bevrijding – 5 Linie kwamen opnieuw boven. Het Bataljon Bevrijding – 5 Linie is omwille van zijn verdienste het enige bataljon dat zijn naam mocht behouden.

LtKol SBH Claudio Mardet overhandigde een ere-penning van het Regiment Bevrijding – 5 Linie uit Leopoldsburg. Francois kreeg ook nog een muts met kenteken en werd ere-lid van de Koninklijke Vereniging 5 Linie.

foto’s: leger/WZC De Notelaar/Rebecca Gios