Fred Mariën presenteert muzikale biografie in LP-vorm op zijn website

Na zijn geslaagd project ‘Fred plays Floyd’, waarmee hij muziek bracht van zijn helden van Pink Floyd, presenteert de Herentalse zanger-gitarist Fred Mariën nu eigen nummers op zijn website. In LP-stijl, met liedjesteksten én artwork, bundelt hij op fredplaysfred.be veertien nummers uit zijn carrière die in 1975 begon met de Kempense band QED. Deze muzikale biografie, getiteld ‘Over later en toen’, is helemaal geschreven, gespeeld, gezongen, opgenomen en geproduceerd door Fred zelf. Voor de lay-out en het artwork zorgde grafisch ontwerpster Griet Salien. Elke week zet Fred één van de veertien songs op de site, zodat het album mooi aangroeit. De nummers zijn gratis te beluisteren, ook via soundcloud.

“Dit zijn mijn schilderijen”, zegt Fred. “Het zijn impressies uit m’n leven en van hoe ik nu denk. Generatiegenoten zullen zich wellicht herkennen in het tijdsbeeld van oudere nummers. Sommige zijn nog in café Den Beiaard geschreven. Eentje werkte ik verder af op bierviltjes in het Gildenhuis, nadat ik samen met co-auteur Roger Dams in de ochtenduren in Den Beiaard buiten gevlogen was.”

Lang niet alle nummers zijn geïnspireerd door het kroegleven van de 70’s en 80’s. Fred schreef ook heel mijmerende en filosofische nummers, al dan niet begeleid door zijn David Gilmour-achtige zingende gitaar. “Na het overlijden van mijn vrouw Rita in 2011 ben ik terug beginnen schrijven”, vertelt hij. Zo krijg je een staalkaart van 45 jaar met muziek bezig zijn. Ik geloof trouwens wel in dit concept, dat de klassieke LP introduceert op het web.”

www.fredplaysfred.be of fb en soundcloud

DELEN
Vorig artikelHYC wil nieuwe ijshockeybeker
Volgend artikelGemeentebesturen Herentals en Olen vieren eeuweling François Gios
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.